Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prezidentka Čaputová si vo Francúzsku uctila pamiatku slovenského velikána Milana Rastislava Štefánika
Zdielať na

Prezidentka Čaputová si vo Francúzsku uctila pamiatku slovenského velikána Milana Rastislava Štefánika

Google News Button Sledovať správy

PARÍŽ / Prezidentka Zuzana Čaputová sa vo štvrtok popoludní vrátila z oficiálnej dvojdňovej návštevy Francúzska. Po včerajšom rokovaní s tamojším prezidentom Emmanuelom Macronom mala dnes naplánovaný len krátky dopoludňajší program. Návštevu pamätihodností Paríža však nestihla. Preto sa tam chce v budúcnosti vrátiť už ako turistka.

Štyridsať minútový rozhovor pre denník Le Monde, tak vo štvrtok začal jej posledný deň v Paríži. Francúzsky denník sa zaujímal najmä o to, čo si včera povedali s Emanuelom Macronom. 

"Zhodli sme sa na tom, že ak má byť Európska únia úspešný projekt, musíme sa sústrediť na jej dobudovanie a nie na jej rozklad alebo deštrukciu," približuje prezidentka Zuzana Čaputová. 

Následne sa presunula do mesta Meudon, kde si pri pamätníku Štefánika v areáli observatória uctila pamiatku tohto slovenského velikána, Štefánik tu pôsobil ako astronóm. Aj včera, vo vyhlásení v Elyzejskom paláci, spomínala jeho odkaz. 

Vo štvrtok sa teploty vyšplhali k štyridsiatke a aj napriek tomu prišla prezidentka v saku. Nielen francúzsky štýl ale práve avizovaná horúčava viedli vraj Zuzanu Čaputovú k včerajšiemu toľko diskutovanému účesu. "Dokonca som zmiatla aj členov mojej rodiny, lebo brat mi písal, či som ostrihaná," pousmiala sa slovenská prezidentka. 

Reagovala aj na výčitky poslanca SNS Antona Hrnka, ktorý vraj od jej prejavu očakával viac a bol by vraj aj kritický. "Ja rozumiem, že pán Hrnko má svoje predstavy o tom, čo by som mala povedať, napriek tomu sa však budem držať svojich myšlienok," poznamenala prezidentka Čaputová. 

Viac záberov z dopoludňajšieho programu prezidentky Čaputovej vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy