Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Buďte radi, že som sa s Ficom po voľbe ústavných sudcov nestretol, povedal Bugár
Zdielať na

Buďte radi, že som sa s Ficom po voľbe ústavných sudcov nestretol, povedal Bugár

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda Mosta-Híd Béla Bugár novinárom povedal, že sa po utorkovej voľbe kandidátov na sudcov ústavného súdu nestretol so šéfom Smeru Robertom Ficom.

"Aktuálne pracujú dva zo štyroch senátov Ústavného súdu. Počet doručených podaní sa zvyšuje. Presne 729 podaní je nepridelených a priemerná dĺžka jedného konania pred ústavným súdom je aktuálne takmer 8 mesiacov," uviedla hovorkyňa ÚS Martina Ferencová. Aj samotný premiér priznáva, že na čelo si ťukajú aj ľudia v Michalovciach, kam vyrazila vláda na výjazdové rokovanie.

Koaliční lídri Béla Bugár a Andrej Danko sú otvorene nahnevaní a hovoria, ide o našu hanbu. V septembri budú presadzovať verejnú voľbu kandidátov na ÚS. 

"Buďte radi, že nie. Atmosféra bola v jednotlivých stranách potom dosť dusná. Považujem to za podraz, neviem od koho, to je ten problém," povedal novinárom. "Smer zostáva pri tajnej voľbe," povedal zase hovorca strany Smer-SD Ján Mažgút. "Ja som včera myslel, že máme po probléme, ukazuje sa, že nie. Sága pokračuje ďalej, a ja nie som šťastný," dodal Pellegrini. 

"V septembri budem navrhovať verejnú voľbu, možno sa aj iní pripoja. Tam uvidíme, kto sa akým spôsobom s nami zahráva," povedal Bugár. Ak bude Smer proti verejnej voľbe, je to podľa šéfa Mosta „ich problém." Navrhne, že budú voliť s opozíciou.

V utorok pred voľbou koalícia prehlasovala, že sa dohodla na zvolení piatich kandidátov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy