Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mimoriadny snem nebude. Fico avizuje podporu od všetkých krajov, vrátane nespokojných Košíc
Zdielať na

Mimoriadny snem nebude. Fico avizuje podporu od všetkých krajov, vrátane nespokojných Košíc

Google News Button Sledovať správy

MALÁ IDA / Predseda strany Smer-SD Robert Fico navštevuje regióny, aby zistil, aká nálada vládne v strane aj v krajských štruktúrach. Očakávaná bola najmä návšteva v Košiciach, odkiaľ na adresu Fica zazneli kritické hlasy. Po štvrtkovej návšteve sa zdá, že je kríza zažehnaná a mimoriadny snem nebude.

Fico nevidí dôvod na zvolanie mimoriadneho snemu strany alebo na jeho odstúpenie z čela strany. "Žiadny dôvod na zvolanie snemu neexistuje, ide o individuálny hlas pani Smolkovej. Nikto ju ale za jej názor nebude vyhadzovať alebo hrešiť," uviedol Fico po rokovaní košickej krajskej rady Smeru a dodal, že má podporu všetkých krajov. Priznal, že členom Smeru chýba viac komunikácie a v septembri a v januári pred parlamentnými voľbami plánujú zvolať krajské členské schôdze. "Naša krajská rada nechce aby sa riešili zmeny na najvyšších postoch našej strany a predseda strany ma dôveru našej krajskej rady," konštatoval po rokovaní predseda košickej krajskej rady Smeru Richard Raši.

Rokovania sa zúčastnila aj europoslankyňa a okresná predsedníčka strany za Košice III Monika Smolková. "Dnes sme začali s pánom predsedom plodnú diskusiu, na rovinu sme povedali čo všetko nás trápi, vypočul si nás a sľúbil, že najneskôr v septembri príde opäť a budeme diskutovať," uviedla Smolková. Ako ďalej informovala, Peter Pellegrini má jej plnú dôveru a podporu a rešpektuje, že v zmysle stanov strany nie je možné zvolať mimoriadny snem. "Jediný recept pre úspešnú politiku je vzájomná komunikácia, čo najčastejšia," dodala na záver.

Monika Smolková ako predsedníčka okresnej organizácie Smeru Košice III poslala spolu s ďalšími členmi strany koncom mája list jej vedeniu, v ktorom žiadali odstúpenie Roberta Fica a Roberta Kaliňáka a mimoriadny snem. V liste taktiež vyzvali predsedu vlády Petra Pellegriniho, aby kandidoval za predsedu, písali o úbytku členov, nespokojnosti s klesajúcim počtom voličov strany a aj o tom, že s nimi vedenie nekomunikuje. Nepáčilo sa im ani to, ako sa vyrovnali s kauzami Smeru. Pod list sa podpísali viacerí členovia aj okresní funkcionári z Košického kraja. Dostalo ho nielen predsedníctvo, ale aj všetky krajské a okresné organizácie. List poslali 28. mája, dva dni po tom, ako strana prvýkrát od roku 2004 nevyhrala celoštátne voľby a v eurovoľbách ju s viac než štvorpercentným náskokom predbehla koalícia Progresívne Slovensko/Spolu.


Súvisiace články