Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Fico: Cestoval som po Slovensku. K voľbám stranu privediem ako predseda
Zdielať na

Fico: Cestoval som po Slovensku. K voľbám stranu privediem ako predseda

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda strany Smer-SD sa po viac ako dvoch týždňoch ukázal na verejnosti a predstúpil pred médiá. Svoje vyhlásenie začal s vetou, že nepredpokladá, že mu prišli zablahoželať k meninám.

​"Rád by som opravil informácie, ktoré sa objavili v médiách, že kde som bol a čo som robil. Žiaden Izrael, žiadni doktori. Chodil som veľa po Slovensku a okrem toho som bol v Mostare na otvorení veľkej výstavy obrazov za prítomnosti ministerky Laššákovej, námestníka ministra kultúry Českej republiky, bolo tam milión novinárov. Ma prekvapuje, že ste túto informáciu nezachytili," vysvetlil odchod predseda Smeru Fico. 

Vyjadril sa aj k diskusiám o výmene predsedu. "Môj cieľ je jasný, priniesť stranu Smer k parlamentným voľbám v roku 2020. Chcem tam stranu doviesť ako predseda. Smer je stále a verím, že bude veľmi silná politická strana. Ukazuje sa, že nestačí hovoriť iba o sociálnych projektoch, že možno treba viacej emócie a príbehov do politiky a možno vymedzenie sa protivníkom, ktorí sú niekedy drzí ako ploštice, my takí nie sme," uviedol. 

Dodal, že spúšťa vnútrostranícku diskusiu, chce si vypočuť názory okresných štruktúr. Nebude ale komentovať dianie kolegov v posledných 2 týždňov v politike. "Najlepšie pre Smer je, keď prestanú niektorí ľudia komentovať verejne veci bez toho, aby prišli na dvere, zaklopali a povedali že sa to dá urobiť aj vnútrostanícky," vysvetlil Fico. Je pripravený na všetky rozhodnutia, ktoré bude nutné prijať v mene úspechu strany Smer-SD. "Do volieb budem viesť stranu ako predseda. Ja nevidím žiaden dôvod na to, aby sme robili personálne zmeny," prizvukoval expremiér. 

Na otázku, či bude chcieť odvolať funkcionárov, ktorí poslali list, odpovedal, že sa k nej už vyjadril. "Niekto má pocit, že je geniálny. To je štruktúra stranícka, ktorá vás ťahá hore. Mne je len ľúto, že tí, ktorí majú najviac, čo najviac na tom Smere zarobili, myslím teraz z pozície legálnou cestou cez rôzne funkcie, najviac vykrikujú," dodal Fico. Pod spomínaný list sa podpísala dosluhujúca europoslankyňa Monika Smolková. "Som veľmi rada, že Róbert Fico sa cíti dobre a že sa konečne rozhodol opustiť Súmračnú a ísť do regiónov diskutovať s členmi o problémoch, ktoré máme. Iba nerozumiem jeho vyjadreniu, ako súvisí funkcia a výška zárobku od možnosti, či nemožnosti vyjadriť kritiku. Právo každého člena je vyjadrovať sa k činnosti strany a jej funkcionárov a to právo je zakotvené v stanovách strany," dodala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy