Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pokus o podpálenie policajných áut za bieleho dňa: Vyšetrovateľ obvinil 45-ročného Mareka
Zdielať na

Pokus o podpálenie policajných áut za bieleho dňa: Vyšetrovateľ obvinil 45-ročného Mareka

NITRA / Pred okresným riaditeľstvom policajného zboru v Nitre sa v stredu niekto pokúsil podpáliť policajné autá. Policajt na stálej službe si to ale všimol, a tak vozidlá horieť nezačali. Vyšetrovateľ v prípade už obvinil 45-ročného muža. Zároveň bol podaný návrh na jeho väzobné stíhanie, čomu sudca vyhovel.

Podpaľač vyčíňal na parkovisku pred budovou polície v stredu za bieleho dňa, krátko po obede. Páchateľ sa chcel vyvŕšiť na autách s nápisom polícia. Medzi vozidlá hodil zapálenú sklenenú fľašu, naplnenú horľavinou. Horiaca fľaša sa ale odrazila a spadla medzi ďalšie vozidlá. Všetko si po chvíli našťastie všimol policajt na stálej službe a vozidlá horieť nezačali. Na jednom z áut zostal ale poškodený lak.  Podľa informácií televízie JOJ sa páchateľ snažil byť nenápadný a akoby sa nič nedialo, vošiel do budovy polície a následne z nej vyšiel. 

"45 ročného muža včera 06.06.2019 obvinil vyšetrovateľ PZ z trestného činu útoku na verejného činiteľa," informovala polícia. Muža následne umiestnili do policajnej cely, kde čakal na ďalšie procesné úkony. "Vyšetrovateľ dal podnet na návrh na väzobné trestné stíhanie obvineného, čomu súd vyhovel. Obvineného muža umiestnili do Ústavu na výkon väzby Nitra. Rozhodnutie súdu je právoplatné," informovala polícia ďalej.  
ozhodnutie je právoplatné. 

Išlo o pomstu?

Marek má byť podľa informácií TV JOJ človek bez domova, ktorý býval v ubytovni. Muž nám povedal, že všetko urobil iba preto, že sa chcel policajtom pomstiť.  "Vyšetrujú ma, už 6 rokov mi strpčujú život," povedal. Marek sa ale bližšie pre TV JOJ o tom prečo má na krku políciu, nevyjadril. "Oľutoval som to potom bol som pod psychickým tlakom," vyjadril sa k tomu, čo urobil. 

Presne pred rokom, koncom mája na parkovisku tiež vyčíňal podpaľač. V noci sa vybúril na súkromných autách policajtov, ktorí boli v službe. Zhoreli tam 4 vozidlá. Prípad sa objasniť doposiaľ nepodarilo. Opakovane minulý rok tiež pred rovnakou budovou, ale aj na parkovisku oproti niekto policajtom na súkromných vozidlách prepichoval pneumatiky. Celkovo bolo zničených 31 vozidiel a 124 pneumatík.  

Zábery z dňa "D", ako sa muž blížil k policajnej stanici, vo videu TU:

Pozrite si reportáž o hrozivom incidente na námestí v Prahe. Muž sa tam podpálil. Viac TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy