Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bratislavský hrad hostí stovky delegátov NATO. Prebieha parlamentné zhromaždenie
Zdielať na

Bratislavský hrad hostí stovky delegátov NATO. Prebieha parlamentné zhromaždenie

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V Bratislave sa v piatok začalo jarné zasadnutie parlamentného zhromaždenia Severoatlantickej aliancie. Stovky delegátov z členských i zo spriaznených krajín budú rokovať na hrade.

Postupne sa má zasadnutia zúčastniť asi 650 delegátov, ktorí budú rokovať najmä vo výboroch, ktoré vyvrcholia plenárnym zasadnutím. "Je mimoriadne dôležité, aby aj toto zasadnutie vyslalo signál aj slovenskej verejnosti, že máme svojich partnerov, s ktorými sme na jednej lodi odhodlaný čeliť hrozbám a výzvam 21. storočia," uviedol Martin Fedor, vedúci stálej delegácie národnej rady v parlamentom zhromaždení NATO. 

Hovoriť sa bude o najbližších plánoch ako sú napríklad kybernetické hrozby, Rusko či Krym. Do pondelka by sa mali prebrať všetky obranno-bezpečnostné témy. "Každý rozmýšľa o NATO iba v súvislosti s jeho bojovou silou. Tá ale musí byť podporená hodnotami. Bez demokracie vlády zákona našich záväzkov v oblasti ľudských práv alebo snahy bojovať proti korupcii, bez budovania silnej občianskej spoločnosti sme ničím," uviedla predsedníčka parlamentného zhromaždenia NATO Madeleine Moon.

Členmi NATO sme už 15 rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy