Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Čaká Smer-SD poriadna búrka? Pellegrini i Raši volajú po diskusii
Zdielať na

Čaká Smer-SD poriadna búrka? Pellegrini i Raši volajú po diskusii

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Premiér Peter Pellegrini vo videu po návrate zo Srbska uviedol, že chce aktívne riešiť situáciu v strane Smer-SD. O potrebe diskusie hovorí aj ďalšia tvár z vedenia strany.

Robert Fico sa zatiaľ oficiálne k situácii v strane nevyjadril. Premiér Pellegrini ale avizoval, že sa začne viac zaoberať straníckou politikou. Po ostrejších  vyjadreniach zo stredy sa teraz uchýlil k diplomatickejším slovám. O potrebe vnútrostraníckej diskusie nehovorí len on. "Strana má viac ako 15 000 členov a je prirodzené, že prichádzajú najmä v súvislosti s nie ideálnymi preferenciami a výsledkami vo voľbách aj takéto názory. Je dôležité, aby sme si to vydiskutovali najprv vnútrostranícky," uviedol Richard Raši. 

Podľa niektorých teda nejde o žiadnu revolúciu ale prirodzený vývoj. "Vždy sme boli mimoriadne demokratickou stranou, v ktorej sa vždy veľa debatovalo a platí jediná vec, že sme si takéto veci povedali vždy doma a v tejto tradícii treba pokračovať," povedal Robert Kaliňák. 

Strana vydala len oficiálne stanovisko a odvtedy len mlčí. Až neskôr sa objavili informácie o tom, že predseda Smeru-SD odcestovala do Izraela. Oficiálne na tieto informácie nereagovala strana ani sám Fico. Zdá sa, že najbližšie rokovanie predsedníctva bude poriadne divoké. 

Pozrite si archívnu reportáž o liste, ktorý adresovali straníci z východu vedeniu strany.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy