Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vyjadrenia Pellegriniho Blahu neznepokojujú. Kým mám podporu Roberta Fica, som pokojný, tvrdí
Zdielať na

Vyjadrenia Pellegriniho Blahu neznepokojujú. Kým mám podporu Roberta Fica, som pokojný, tvrdí

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Veľkým prekvapením bolo minulý týždeň to, že premiér Peter Pellegrini skritizoval svojho straníckeho kolegu poslanca Ľuboša Blahu za jeho statusy, v ktorých kritizoval Európsku úniu. Urobil to verejne počas rokovania eurovýboru, ktorému Blaha šéfuje. Presne opačný postoj ale zaujal Robert Fico a pokračuje v jeho obhajobe.

Robert Fico sa ale Blahu zastal. "Je to jasne proeurópsky orientovaný politik a ak má farbistejší slovník, na to má každý poslanec svoje právo," uviedol Fico. 

Premiér a ich spolustranník to ale vidí inak. "Ak má niekto taký zásadný problém, že úniu nazve bandov lúzrov, tak treba ozaj zvážiť, či treba zostať vo Výbore pre európske záležitosti," uviedol premiér Pellegrini na adresu Ľuboša Blahu. Ten ale odchod z výboru nezvažuje. "Parlamentná demokracia funguje tak, že parlament stráži vládu a sme to my, kto stráži predsedu vlády a jeho ministrov. Kým mám podporu klubu a Roberta Fica tak som pokojný," reagoval Blaha. 

Opozícia tvrdí, že je to len boj o voliča.

Ficova ochranka trvá

Dôvody na to, aby mal Fico ďalej ochranku údajne naďalej trvajú. K svojim vlastným slovám keď on sám ako opozičný politik zľahčoval spríspenie bezpečnosti vtedajšej premiérky Ivety Radičovej, sa nevyjadril, "Prosím vás, na Slovensku? Na Slovensku akurát tak môžu do vás dobre kopnúť na ihrisku, keď hráte futbal, to je tak všetko. Ale teraz si jazdiť na pancierovom aute s majákmi, to je cirkus Humberto," písal v roku 2010 na adresu ochranky pre premiérku Radičovú. 

Pozrite si vyjadrenia premiéra Pellegriniho na adresu vyjadrení Ľuboša Blahu. 

Súvisiace články