Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muža mala privaliť guľatina. Záchranári ho vzali do helikoptéry a následne ho z nej aj vyniesli naspäť
Zdielať na

Muža mala privaliť guľatina. Záchranári ho vzali do helikoptéry a následne ho z nej aj vyniesli naspäť

BREKOV / V Brekove sa napoludnie stala tragédia. Tridsaťdeväťročného muža mala pri práci s drevom privaliť guľatina. Na pomoc mu prišli všetky záchranné zložky, vrátane leteckých záchranárov.

Stalo sa to okolo poludnia. K úrazu malo dôjsť v tomto areáli bývalého poľnohospodárskeho družstva. Podľa slov miestnych tu sídlia viaceré firmy. Ako prví boli na mieste záchranári. Tí začali s resuscitáciou. "Tu sú firmy. Jedni režú drevo, palety robia...privalilo ho na hrudi. Tu štiepu drevo," povedal obyvateľ obce Bekov Michal. "Tridsaťdeväťročného robotníka tam mala zavaliť guľatina. Utrpel rozsiahle poranenia viacerých častí tela," povedala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Na miesto dorazili aj leteckí záchranári. Tí pristáli na poli vedľa areálu družstva. Robotníka prevzal lekár leteckých záchranárov. Miestni ale tušili, že to nedopadne dobre. "Už ho mali v helikoptére a ho vzali naspäť. Že už jeho ho asi zbytočné niesť," dodal Michal. "Aj napriek veľkej snahe záchranárov sa, žiaľ, mužovi nepodarilo obnoviť základné životné funkcie a svojim zraneniam napokon podľahol," hovorí Hopjaková.

Na miesto prišiel aj kriminalistický technik. Policajti v tejto súvislosti začali trestné stíhanie. "Poverený príslušník v prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," telefonovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Leteckí záchranári odišli naspäť na základňu bez pacienta. Telefonicky sme sa spojili s majiteľom firmy. Nešťastie komentovať nechce a skúpa na slova je nateraz aj polícia.

Dôchodcu zavalilo auto. Pozrite si archívne video: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy