Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vláda odobrila milióny na výstavbu ciest a diaľníc. Pri schvaľovaní ale premiér chýbal
Zdielať na

Vláda odobrila milióny na výstavbu ciest a diaľníc. Pri schvaľovaní ale premiér chýbal

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Premiér Peter Pellegrini po utorňajšom rokovaní koalície, na rokovanie bezpečnostnej rady a následne vlády neprišiel. Zastupoval ho Peter Kažimír, ktorý onedlho vo funkcii ministra financií končí. Aj bez prítomnosti premiéra vláda rozhodovala o miliónoch eur na výstavbu ciest, či rozvoji pre okresy.

Dôvodom, prečo premiér na rokovaní bezpečnostnej rady a neskôr vlády chýbal, má byť údajne viróza, ktorá ho postihla. Porekadlo, že keď kocúr nie je doma majú myši bál, sa nepotvrdilo.  Na rokovaní vlády bol ale celkový pomer štátnych tajomníkov a ministrov takmer rovnaký. Program vlády tentokrát nebol veľmi obsiahli, išlo o približne dvadsiatku bodov. Ministri sa dlho bavili o presune 250 miliónov v rámci eurofondov na výstavbu ciest a diaľnic.

"Ministerstvo dopravy deklaruje, že už teraz má pripravené projekty, ktoré vie okamžite realizovať vo väčšej sume," vyhlásil Richard Raši, podpredseda vlády pre investície a informatizáciu. Že s presunom takého balíka vláda súhlasila nestačí. Odobriť nám to ešte musí Európska komisia a reálne sa peniaze budú dať čerpať na jeseň. EK má predstavu na aké cesty peniaze majú ísť. "Región Hornej Nitry, kde je potrebné dobudovať infraštruktúru kvôli zmenám, ktoré nastanú po ukončení dotácie. Alebo sú to cesty v menej rozvinutých regiónoch - Prešov, Banská Bystrica," dodal Raši. 

Dohoda, medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Maďarska, ktorú predložil minister dopravy a výstavby Arpád Érsek, o výstavbe cestného mosta nad riekou Ipeľ a súvisiacich objektov na spoločnej štátnej hranici medzi obcami Ipeľské Predmostie a Drégelypalánk, na vláde prešla úspešne. Schválený bol aj plán rozvoja pre regióny ako Sabinov, Rimavská Sobota, Poltár, Veľký Krtíš, Lučenec, či Vranov nad Topľou. 

Nikto na tomto zasadnutí tak neočakával predloženie zásadných materiálov, nakoľko aj sám Peter Pellegrini tieto rokovania vynechal. 

Vláda pomohla ďalšiemu okresu finančnou injekciou: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy