Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Robert Fico má v ruke takzvanú Sorosovu kartu. Matovič tvrdí, že od neho dostal peniaze
Zdielať na

Robert Fico má v ruke takzvanú Sorosovu kartu. Matovič tvrdí, že od neho dostal peniaze

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Americký miliardár židovského pôvodu George Soros je opäť v kurze aj u nás. Tentoraz ním operuje Igor Matovič. V martinskej knižnici objavil publikáciu, ktorá má dokázať, že Sorosove peniaze putovali aj Robertovi Ficovi. Ten zverejnil video, v ktorom prijatie honoráru objasňuje. Zároveň parlamentnému výboru doručil potvrdenia a indexy, ktoré majú potvrdiť jeho 15 ročnú prax, ktorá je podmienkou kandidatúry na post ústavného sudcu.

Robert Fico pred necelým rokom všade videl Georga Sorosa. Matovič so Sulíkom ale teraz hovoria o tom, že Sorosove peniaze nesmrdia ani Robertovi Ficovi. "Robert Fico v roku 2001 bez hanby od Georga Sorosa prijímal peniaze. Dnes touto praxou, prácou sa obhajuje, že je hodný byť ústavným sudcom," vyhlásil Igor Matovič, poslanec NR SR za OĽaNO. "Základy európskej ochrany ľudských práv. Keďže som roky zastupoval Slovensko pred Európskou komisiou a Európskym súdom pre ľudské práva, bol som celkom prirodzene požiadaný, aby som na túto učebnicu vypracoval odborný posudok. Univerzita Mateja Bela mi vyplatila honorár okolo 190 eur," vyjadril sa Robert Fico vo videu, ktoré zverejnil na svojej stránke na sociálnej sieti. 

"Tomuto sa hovorí v normálnom aj politickom živote - farizej," poznamenal Matovič. "Cieľom tohto neskutočne trápneho útoku je spochybniť podozrenia, ktoré som vyslovil na adresu 3. sektora," argumentoval Fico. 

Nadácia otvorenej spoločnosti v roku 2001 túto publikáciu vydala. "Akým spôsobom k tomu bývalý predseda vlády prispel, si myslím, že tú spoločnosť nabudil, že preboha ak už vtedajší predseda vlády o tom hovorí, tak on má predsa informácie. Musí to tak byť," vyjadril sa riaditeľ nadácie Ján Orlovský. Spoločnosť rétoriku vtedajšieho premiéra skutočne prebrala. Na vlastnej koži to pocítila organizátorka protestov Karolína Fraská. "Je to Sorosove dieťa, stojím si za tým," vyjadril sa v minulosti Fico. 

Fico doručil dôkazy o svojej praxi

Kýmkoľvek platená vedecká literatúra, na ktorej sa Robert Fico nejakým spôsobom angažoval, mu môže aktuálne pomôcť na rokovaní pred Ústavnoprávnym výborom. Opozícia ale stále tvrdí, že jeho roky právnickej praxe sú stále spochybniteľné. V pondelok doručil napríklad indexy študentov, ktoré majú dokazovať, že skutočne učil na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre a na UMB v Banskej Bystrici. O kandidátoch na ústavných sudcov sa bude rokovať ale až v stredu.

Pozrite si celé vyjadrenie Roberta Fica k tvrdeniam opozície:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy