Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pýtali sme sa politikov. Čo vám prajú do nového roka?
Zdielať na

Pýtali sme sa politikov. Čo vám prajú do nového roka?

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prežili sme jednu z najdlhších nocí a teraz je čas vykročiť do Nového roka. Poniektorí z nás bilancujú, iní sa tešia, že sa rok 2018 skončil a dúfajú, že ten Nový bude lepší. Zopár prianí do roku 2019 majú i naši poslanci.

"Priala by som si, aby v našej spoločnosti bola väčšia láskavosť a súdržnosť. Teraz je Slovensko veľmi rozdelené," uviedla poslankyňa za OĽaNO Veronika Remišová. 

"Treba nám všetkým dobré zdravie, trochu šťastia, samozrejme všetkým ľuďom prácu, ktorá ich baví a národom Európy mier," uviedol Anton Hrnko z SNS. Boris Kollár svoj novoročný vinš venoval poslancom. "Prial by som hlavne ľudom, aby na nich politici viac mysleli, aby pozerali viac na ľudí, aby sa medzi sebou neškriepili, aby robili to, na čo ich tam ľudia poslali," povedal Kollár, predseda strany Sme rodina. 

Okrem klasických prianí majú niektorí špeciálne priania. "Čo najmenej rokovaní v parlamente, pretože vtedy občanom nehrozí nič zlé," povedal nezaradený poslanec Zsolt Simon. 

Ďalší sa zas zameriavajú na voľby. "Čaká nás predvolebný rok, takže všetkým slušným ľuďom na Slovensku, ktorý tu chcú žiť, chcem zaželať, aby počúvali, aby kriticky mysleli a aby sa nedali kúpiť," dodala podpredsedníčka parlamentu za SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová. 

Novoročné príhovory predniesli aj prezident Andrej Kiska a premiér Peter Pellegrini. 

Súvisiace články