Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Je to riešiteľná situácia, reagoval Andrej Danko na demisiu Miroslava Lajčáka
Zdielať na

Je to riešiteľná situácia, reagoval Andrej Danko na demisiu Miroslava Lajčáka

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Je to situácia, ktorá je riešiteľná, vyjadril sa na margo demisie Miroslava Lajčáka predseda parlamentu Andrej Danko. Pakt OSN o migrácii považuje SNS naďalej za principiálnu otázku. Na hodnotenie jeho práce a demisie sa nepovažuje byť kompetentným, nakoľko podľa jeho slov je toto úloha pre jeho materskú stranu SMER- SD.

"Vždy ma mrzí takáto situácia. Vnímal som tie vyjadrenia, niektoré boli až za hranicou diplomatického slovníka. Napriek tomu máme s Miroslavom Lajčákom korektný vzťah, komunikovali sme a verím, že aj budeme komunikovať. Život je taký, nikto nie sme doživotne v žiadnej funkcii," povedal predseda SNS Andrej Danko. 

Predseda parlamentu a predseda SNS Andrej Danko vyzval členov vlády, aby rešpektovali rozhodnutie Národnej rady SR ohľadom Globálneho kompaktu OSN. Spolieha sa na slová predsedu vlády Petra Pellegriniho, že do Marakéša nikto za Slovenskú republiku nepocestuje. "V zástavke SR a ani do kolónky SR si ani 95. úradník nedovolí dať meno. Nemáme dôvod neveriť premiérovi a poprosím predsedu Smeru-SD, aby zjednal nápravu vo vyjadreniach ministra," vyhlásil Danko. "Ani upratovačka zo slovenskej ambasády tam nebude sedieť," povedal Danko. Podľa neho sa Slovensko odmietnutím Globálneho paktu pripojí k susedným krajinám Poľsku, Česku, Maďarsku, Rakúsku, ale aj Švajčiarsku či Taliansku.

Miroslav Lajčák podal demisiu vo štvrtok podvečer.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy