Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Lajčák doručil demisiu prezidentovi Andrejovi Kiskovi, stretnú sa v utorok
Zdielať na

Lajčák doručil demisiu prezidentovi Andrejovi Kiskovi, stretnú sa v utorok

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák v piatok podal demisiu prezidentovi Andrejovi Kiskovi. O tomto kroku oficiálne informoval predsedu vlády Petra Pellegriniho.

Šéf rezortu zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nom. Smer-SD) podal demisiu prezidentovi Andrejovi Kiskovi. V tejto súvislosti sa má vyjadriť aj predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD). Lajčák sa rozhodol rezignovať po tom, ako Národná rada SR vo štvrtok prijala uznesenie o nesúhlase s globálnym kompaktom Organizácie Spojených národov (OSN) o migrácii. "Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák dnes v súlade s Ústavou SR podal demisiu prezidentovi Andrejovi Kiskovi a o tomto kroku oficiálne informoval predsedu vlády Petra Pellegriniho," uviedol tlačový odbor rezortu zahraničia.

V súvislosti s možným nástupcom Lajčáka sa spomína meno predsedu strany Smer-SD Roberta Fica.

Prezident Andrej Kiska prijme šéfa rezortu zahraničných vecí Miroslava Lajčáka (nom. Smer-SD) v utorok 4. decembra. Informácia uviedol hovorca prezidenta Kisku Roman Krpelan s tým, že Lajčák sa chce ešte predtým stretnúť s predsedom vlády Petrom Pellegrinim. "Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák doručil písomne do Kancelárie prezidenta SR abdikačný list. Prezident Kiska ministra pozval na stretnutie do prezidentského paláca na utorok. Minister ho informoval, že ešte predtým sa chce stretnúť s predsedom vlády SR, ktoré sa uskutoční v pondelok," uviedol Krpelan.

Minister zahraničných vecí podal demisiu vo štvrtok. Dôvodom je, že poslanci nedali zelenú Globálnemu paktu OSN o migrácii."Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák sa v nadväznosti na štvrtkové prijatie uznesenia NR SR o Globálnom rámci o bezpečnej, riadenej a legálnej migrácii rozhodol podať demisiu," uviedol hovorca ministerstva Boris Gandel. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy