Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Obrovská tragédia v Richnave: Pri požiari zhorelo 5 ľudí, z toho 4 deti
Zdielať na

Obrovská tragédia v Richnave: Pri požiari zhorelo 5 ľudí, z toho 4 deti

RICHNAVA / Hasiči od skorých ranných hodín zasahovali pri požiari jednoduchej stavby v osade v katastri obce Richnava, okres Gelnica. Požiar tam vypukol pred treťou hodinou ráno a zasiahol štvorizbový prízemný dom. O život prišla matka a jej štyri deti.

Hasiči na vrch richnavskej osady mierili krátko pred treťou ráno. Obrovskú žiaru bolo vidno od hlavnej cesty. Keď tam ale dorazili, dom bol už celý v plameňoch. 

​Následkom požiaru došlo k prepadnutiu strechy. Hasiči po príchode na miesto zistili, že sa v objekte nachádza 5 uhoretých osôb, z toho 4 deti vo veku od 5 do 9 rokov. Hasiči dostali oheň pod kontrolu pomerne rýchlo, na miesto dorazila expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru, policajní technici a súdni znalci. 

Večer pred nehodou 

Obhliadajúci lekár sa vyjadril, že deti zrejme spali. Telo matky bolo v inej polohe ako jej deti. Zronená matka uhorenej ženy a zároveň babka detí tvrdila, že 29-ročná Denisa večer pred požiarom spomínala, že sa chce zabiť. "Povedala ešte keď tu sedela s nami. Len dnes žijem, ešte tu sedím s vami. Naposledy s vami pijem. Ona tak povedala," opísala posledný rozhovor s dcérou Drahomíra Gabčová. 

Dôvodom mala byť nevera a týranie zo strany jej druha. V uplynulú noc chýbal v dome okrem dvoch najstarších detí, ktoré boli u babky, aj druh Peter. S ním Denisa tvorila pár 15 rokov. "Dva roky je tomu, jak sa začal stýkať s druhou ženou. Včera nám povedala, že ona ho strašne miluje, že ona to neznesie, že ona sa zabije. Pred týždňom ju zbil, že jej spravil monokle a tak," prezradil brat nebohej, Štefan Balogh. 

Zhorenisko skúmajú policajní aj hasičskí experti. Čo sa presne v dome stalo a ako plamene vznikli je zatiaľ záhadou. "Všetky obete sú neidentifikovateľné. Telá sú následkom požiaru úplne zdevastované, zuhoľnatené," povedal Otto Mizík, obhliadajúci lekár. 

Náhoda či úmysel? 

Či išlo o zúfalý čin z nešťastnej lásky ku druhovi, alebo o nešťastnú náhodu zisťujú experti. "Príslušníci Policajného zboru na mieste udalosť dokumentujú a vykonávajú potrebné úkony. Presná príčina požiaru je predmetom ďalšieho vyšetrovania.," informovala polícia. 

Premiér Peter Pellegrini vyjadril úprimnú sústrasť rodine a poškodeným na východe Slovenska v súvislosti s požiarom domu. "Je to obrovská tragédia. Je mi hrozne ľúto tých štyroch detí a ich mamy,” vyjadril svoje pocity tiež predseda NR SR Andrej Danko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy