Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slovensko by mohlo mať o ministra viac. Andrej Danko navrhuje zriadenie nového ministerstva
Zdielať na

Slovensko by mohlo mať o ministra viac. Andrej Danko navrhuje zriadenie nového ministerstva

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Slovenská vláda má dokopy až 14 ministerstiev. Avšak momentálne sa zdá, že by v budúcnosti mohlo ešte jedno pribudnúť. Aspoň s takou myšlienkou prišiel Andrej Danko.

Turizmus je podľa Andreja Danka na Slovensku 13 komnatou, z ktorej by sme do budúcna mohli vyťažiť. "Poliaci a je to môj sen, majú ministerstvo cestovného ruchu a športu. Ak budem podpisovať budúcu koaličnú vládu, budem žiadať osobitne zriadenie tohto ministerstva," uviedol predseda SNS, Andrej Danko. 

Ak by hľadal podporu u súčasných koaličných kolegov, dostal by asi polovicu z nej. "Ja sa týmto diskusiám absolútne nebránim, pokiaľ dôjde k dohode partnerov, ktorí by mali dostatočný počet hlasov, tak sa o tom môžme začať baviť," vyjadril sa Robert Fico, poslanec NR SR za Smer-SD. "Danú problematiku nebude riešiť vytvorenie ministerstva na málo riešený problém, ale keď vytvoríme legislatívne podmienky," dodal Béla Bugár, predseda MOST-HÍD. 

Podstatne menej pochopenia pre nové ministerstvo by Andrej Danko našiel u opozície. "Nepotrebujeme rozširovať počet ministerstiev. Práve naopak, ministerstvá treba redukovať," povedal Ľubomír Galko, poslanec NR SR za SaS. "Tento priemysel môžeme naštartovať, keď sa tomu bude niekto systematicky venovať. Nie, keď to len budem mať v rámci agendy ako prílepok. Potom na to každý kašle," vyjadril sa Boris Kollár, predseda hnutia Sme rodina. 

"Ak pán Danko už dnes rieši budúcu vládu, tak mu prajem veľa šťastia. Ja by som sa len rád opýtal, že ktoré ministerstvo by zrušil," dotazoval sa Miroslav Beblavý, nezaradený poslanec NR SR. 

Pravdou je, že ministerstvo životného prostredia už raz zrušili. Ficova vláda vtedy chcela ročne ušetriť cez 13 miliónov eur. Radičovej vláda, ale toto ministerstvo oživila. Adeptov na redukciu, či rušenie je ale podľa poslancov viac, ale zároveň dodávajú, že by mohlo dôjsť ku kompromisu

Súvisiace články