Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Špičky Smeru sa jednohlasne zhodli na mene nového ministra vnútra
Zdielať na

Špičky Smeru sa jednohlasne zhodli na mene nového ministra vnútra

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda strany Smer-SD, Robert Fico, netradične zvolala vo večerných hodinách tlačovú besedu, na ktorej oznámil, že užšie vedenie strany sa jednoznačne zhodli na nominácii nového ministra vnútra. Venovali sa ale aj vnútrostraníckym zmenám, ako aj zvyšovaniu minimálnej mzdy.

"Došli sme jednoznačne k záveru, koho navrhneme predsedníctvu na post ministra vnútra. Táto pozícia patrí strane Smer. Je to človek, ktorý má našu plnú dôveru a ktorý profesionálne zvládne všetky výzvy, ktoré táto pozícia vyžaduje," uviedol expremiér Robert Fico.

Najprv s touto informáciou ale príde za prezidentom Andrejom Kiskom, následne nomináciu predložia koaličným partnerom, aby sa vyvarovali ďalším nedorozumeniam. Robert Fico zároveň odmietol predstavu, že bude porušovať parlamentné princípy. "Rešpektujem právo na zhromaždenia, rešpektujem právo na kritiku, ale bez zodpovendosti nie je možné, aby niekto prednášal personálne návrhy. Odmietam postoj akejkoľvek občianskej iniciatívy, ktorá povie, že Smer-SD by nemal nominovať ministra vnútra," narážal na výzvu členov iniciatívy Za slušné Slovenko. 

Na zasadnutí užšieho vedenia strany sa poslanci zhodli aj na téme zvyšovania minimálnej mzdy. "Toto je priorita, ktorej chceme venovať veľkú pozornosť na koaličnej rade. Máme povinnosť pokiaľ ide o štátnu správu, verejnú správu, pokiaľ ide o zdravotné sestry. Vládna koalícia sa podľa mňa dohodne veľmi rýchlo," dodáva Fico. 

Zmeny pripravujú aj v rámci strany. Zrušiť chcú práve orgán užšieho vedenia a budú mať iba predsedníctvo, ktoré bude výrazne zúžené pokiaľ ide o členov, ale bude mať tie isté právomoci. Zamerať sa chcú aj na zlepšení komunikácie a plánujú byť "aktívnejší v mestách a obciach". "Každá strana musí mať možnosť na týždennej báze reagovať na politické dianie," verí predseda strany. 

Premiér Peter Pellegrini sa v pondelok stretol s odborármi, s ktorými riešil aj výšku minimálnej mzdy: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy