Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Matovič útočí po tretíkrát. Drucker má byť za 25 podozrivými zmluvami Slovenskej pošty
Zdielať na

Matovič útočí po tretíkrát. Drucker má byť za 25 podozrivými zmluvami Slovenskej pošty

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Už tretí deň Igor Matovič upozorňuje na podnikanie manželky ministra vnútra Tomáša Druckera. Podľa neho je podozrivé, že konateľka firmy, s ktorou kedysi Tomáš Drucker uzatváral zmluvy na štátne zákazky ešte ako šéf Slovenskej pošty, je súčasne konateľkou firmy, ktorá Druckerovej manželke sprostredkovala podľa neho extrémne lacné pozemky, ktoré následne výhodne predala. Tomáš Drucker to aj v stredu opäť vysvetľoval a akúkoľvek spojitosť odmietol.

Igor Matovič opakuje už tretíkrát za posledné tri dni: "V Rempe mala výhody zo štátnych zákaziek, v druhej firme mala nevýhodu, no dobre, obetovala milión pre Druckera a jeho manželku". Rempo aj Tomáš Drucker spojitosť popreli. Minister vnútra sa ešte v utorok bránil najmä tým, že pozemky kupoval od syna majiteľov Rempa. Dnes argumentuje hlavne tým, že štátne zákazky a nákup pozemkov prebehli v úplne inom časovom období. "Dôvod, prečo som povedal, že sa necítim byť v konflikte záujmov, je, že to boli oddelené obdobia, k žiadnemu takémuto prospechu nedošlo," povedal Tomáš Drucker. 

Oznámil, že sa s manželkou dohodol na ukončení podnikania, no nie pre zverejnené informácie, ale aby mohol v pokoji vykonávať verejnú funkciu. "Mne to za to nestojí. Sú teda dve možnosti - buď budem pôsobiť vo verejnej funkcii a zbavíme sa všetkých podnikateľských aktivít, alebo nebudem pôsobiť vo verejnej funkcii a budem pôsobiť v podnikaní. Je mi bližšie pôsobiť v podnikateľskej sfére, ale nezvyknem utekať z boja," vyjadril sa Drucker. 

​Druckerovej firme mala podľa Matoviča za minulý rok zaplatiť za poradenstvo 212 tisíc eur zdôvodnil tým, že firma využívala subdodávateľské firmy. Boris Kollár žiada, aby Drucker zverejnil všetkých 25 nateraz utajených zmlúv, ktoré uzavrel ešte ako šéf Slovenskej pošty. "Všetky zmluvy so štátom by mali byť zverejnené na internete," myslí si Boris Kollár. 

​Slovenská pošta tvrdí, že zmluvy nie sú utajené, sú len nezverejnené. "Slovenská pošta je v zmysle zákona o slobodnom prístupe k informáciám na žiadosť fyzickej alebo právnickej osoby povinná sprístupniť a aj sprístupní akúkoľvek zmluvu alebo dodatok uzatvorený so spoločnosťou Rempo, s.r.o.," znie stanovisko Slovenskej pošty, a.s. 

Spoločnosť Rempo sa už v utorok voči zverejneným informáciám ohradila a pre TV JOJ poslala stanovisko: "Zmluvné vzťahy so Slovensko poštou , a.s. má naša spoločnosť bez ohľadu na politické prostredie nepretržite od roku 1998. Spoločnosť REMPO, s.r.o. sa preto dôrazne ohradzuje voči zneužívaniu jej obchodného mena a poškodzovaniu dobrej povesti v rámci politického boja".

Tomáš Drucker komentoval aj to, že jeho manželka kúpila pozemky, ku ktorým sa reštituentka roky dostať nevedela, no rýchlo ich získal podnikateľ, ktorý ich jeho manželke predával.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy