Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Gašpar vyvrátil informácie o vrahovi Jána Kuciaka a jeho snúbenice
Zdielať na

Gašpar vyvrátil informácie o vrahovi Jána Kuciaka a jeho snúbenice

BRATISLAVA/GALANTA / Rozhovor, ktorý poskytol policajný prezident Tibor Gašpar českému denníku Mladá fronta Dnes, vyvolal rozruch aj na Slovensku. Už ráno slovenské Hospodárske noviny v prepise rozhovoru uviedli, že polícia je na stope konkrétneho páchateľa vraždy novinára Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. Podľa denníka očakáva policajný prezident chytenie vraha v najbližších dňoch. Na zverejnené informácie reagoval aj samotný prezident polície s tým, že interpretácia jeho vyjadrení v rozhovore bola skreslená.

Denník Hospodárske noviny priniesli rozhovor v slovenskej podobe s titulkom: Polícia je na stope možného páchateľa. V rozhovore s prezidentom slovenskej polície denník uvádza odpovede Gašpara, podľa ktorých sa verejnosť už onedlho dozvie o zásadnom posune vo vyšetrovaní. V rozhovore je uvedené, že prezident polície očakáva, že každú hodinu a každý deň očakáva, že mu do kancelárie vstúpi riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry s oznámením, že majú páchateľa vraždy.

Účelové informácie 

Na zverejnené informácie v rozhovore s Gašparom reagoval Daniel Lipšic, ktorý sa stal právnym zástupcom poškodených rodičov Jána Kuciaka. "Pokiaľ by polícia bola na stope páchateľa tak vopred to oznamovať dopredu aj poteciálnym podozrivým by bolo marenie vyšetrovania."

Podľa Lipšica ak policajný prezident chcel niečo z vyšetrovania verejnosti povedať, tak to v novinách vyznelo účelovo. "Ak nie je polícia na horúcej stope, tak v takom prípade takáto komunikácia slúži skôr tomu, aby ľudia, ktorí takéto informácie dávajú von si uchovali svoje vlastné funkcie," vraví Lipšic.

Gašpar tvrdenia odmieta

Gašpar odmieta, že by tvrdil, že polícia vie o vrahovi Kuciaka a je mu na stope, a že sa vyšetrovanie sústreďuje už len jedným smerom. Na zverejnené informácie v novinách reagoval dopoludnia na sociálnej sieti. Uviedol, že niektoré médiá jeho rozhovor pre český denník interpretovali nesprávne a všetky tvrdenia o páchateľoch či vyšetrovaní nie sú pravdivé. 

Tiež povedal, že o konkrétnych zisteniach vyšetrovateľov nehovoril. "V rozhovore som iba vyjadril nádej a želanie nad skorým vyšetrením tohto ohavného činu. Všetky ostatné interpretácie sú nepravdivé," vyjadril sa Gašpar. 

Rodina polícii neverí

"Nikto ma neinformuje, nič. Nula bodov," hovorí skepticky matka zavraždenej Martiny Kušnírovej. Ani po posledných zmenách vo vláde nemá dôveru v policajné vyšetrovanie. 

Pozrite si archívnu reportáž, kedy prokuratúra poslednýkrát zatiaľ informovala o vyšetrovaní vraždy novinára: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy