Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Drucker obvinenia Matoviča odmieta: Robí zo seba obeť a vytvára špinu
Zdielať na

Drucker obvinenia Matoviča odmieta: Robí zo seba obeť a vytvára špinu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Minister vnútra Tomáš Drucker sa na tlačovej konferencii vyjadril k obvineniam, ktoré na jeho osobu a na osobu jeho manželky, smerovali z úst predsedu Hnutie OĽaNO Igora Matoviča. Jeho tvrdenia označil za absurdné a za vykonštruované.

Podľa Druckera informácie, ktoré Matovič poskytol sú účelovo zmätočné. "Je rozdiel či pozemok nazvaný ako orná pôda, má vybudovanú nejakú sieť inžinierskych sietí alebo nemá. Preto nemôžeme porovnávať niektoré pozemky, ktoré sú pri Trnave alebo v Špačinciach. Táto cena je vždy istým spôsobom trhová," uviedol Drucker v úvode. Minister ďalej dodal, že pri nástupe na Ministerstvo zdravotníctva predal akcie v niektorých firmách, ktoré sa venovali poradenstvu.

Drucker uviedol, že prijíma ponuku Igora Matoviča na odkúpenie pozemkov v Trnave za 40 000 eur. "V prípade, že má Matovič záujem, prijímam jeho ponuku," uviedol s tým, že peniaze by odovzdal Národnému onkologickému ústavu. "Matovič nie je človek, ktorého by som chcel komentovať ale jeho spôsob fungovania je, že sa snaží vytvoriť senzáciu osočovaním a fabulovaním. Potom je veľmi náročné, aby sa tá osoba vyviňovala. Nie je to len nekorektné, ale je to aj podpásové pre našu spoločnosť. On sa možno usmieva, no myslím si, že tým nerobí lepšie Slovensko. Myslím, že Matovič zo seba dokonca robí obeť. Som ale presvedčený, že túto špinu si vytvára. Nebudem ho očierňovať, chcem mu len povedať, že si snáď uvedomuje, že berie ľuďom dôveru v túto krajinu. Špina, ktorú ľudia vnímajú, jemu vyhovuje," uviedol.

Drucker povedal, že nikdy nezneužil ani nevyužil svoje postavenie na osobné obohatenie seba alebo svojich blízkych. 

Tlačovú konferenciu Igora Matoviča sme sledovali NAŽIVO.

Stanovisko Igora Matoviča k vyhláseniam Tomáša Druckera

Minister Drucker sa podľa Matoviča aj dnes snaží ľudí zmiasť, že nebol v žiadnom konflikte záujmov pri kúpe pozemkov, lebo ich kupoval od Dušana Dvoreckého mladšieho. "V skutočnosti platí, že majiteľkou aj firmy Rempo, s.r.o. aj firmy Mlynské pole, s.r.o. je matka Dušana Dvoreckého Ing. Klára Dvorecká, čiže ide o ukážkový konflikt záujmov, kedže firme Rempo dohodil zákazky za milióny eur ako šéf pošty," uvádza Matovič v stanovisku.

"V prípade trnavských pozemkov som rád, že to minister zobral z kratšej cesty a rozhodol sa týchto pozemkov vzdať. Samozrejme, moja ponuka, že odkúpim obe parcely v celkovej výmere 78 413 metrov štvorcových za dvojnásobnú cenu platí a zisk, ktorý následne predajom získame, rozdelíme medzi ľudí verejným hlasovaním," dodal.

Súvisiace články