Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Bugár: Každému sa ospravedlňujem za všetko, čím si musel prejsť
Zdielať na

Bugár: Každému sa ospravedlňujem za všetko, čím si musel prejsť

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Béla Bugár dnes uznáva, že za posledný mesiac sme ako krajina prešli cez pravdepodobne najturbulentnejšie obdobie v novodobej histórii. A za to prosí všetkých občanov Slovenska, aby mu odpustili.

"V mene strany Most-Híd sa Vám ospravedlňujem za všetko, čím ste si za tento mesiac museli prejsť. Pevne verím, že nová vláda obnoví vieru občanov v politiku a umožní nám ako krajine napredovať," takto začal svoj status na sociálnej sieti líder strany Most-Híd. 

Nemáme ale podľa neho zabúdať na to podstatné, a to je vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a káuz, ktoré sa objavili v ostatných dňoch. "Toto je základnou požiadavkou ľudí na námestiach. Predčasné voľby by tento krok značne oddialili. Boli by nezodpovedným a nerozumným krokom. Potrebujeme po týchto šokujúcich udalostiach obnoviť riadny chod krajiny a robiť všetko pre to, aby sa situácia upokojila. Snahy a kroky Most-Híd nie sú vzdialené od požiadaviek na zhromaždeniach," snaží sa uistiť ľudí v uliciach. 

Podľa Bugára sa pravdepodobne nikdy nenájde ideálna vláda, ktorá by uspokojila na sto percent ľudí, ktorí túto zmenu požadujú. "Ale sme presvedčení, že nová vláda pána Pellegriniho, je takou vládou, ktorá sa v najväčšej možnej miere blíži k akceptácii verejnosti. Vítame konštruktívny duch týchto rokovaní a sme presvedčení o tom, že deklarovaná snaha pána Pellegriniho presadiť nový spôsob voľby policajného prezidenta, návrh zákona o policajnej inšpekcii, ktoré sa do Programového vyhlásenia dostali z iniciatívy Most-Híd, situáciu naďalej budú upokojovať," informoval Bugár. 

Najväčšia vlna kritiky sa na Bugára zniesla po tom, ako zmenil rozhodnutie o predčasných voľbách. 

Súvisiace články