Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tomáš Drucker: Neželal som si byť ministrom vnútra
Zdielať na

Tomáš Drucker: Neželal som si byť ministrom vnútra

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska v utorok oznámil, že nevymenuje vládu v zložení, v akom mu ju predniesol Peter Pellegrini. Problémom bol podľa všetkého Jozef Ráž, ktorý mal obsadiť stoličku ministra vnútra. Pred novinárov neskôr predstúpil aj Peter Pellegrini, ktorý oznámil zmenu na dvoch ministerských postoch. Ráža v pozícii ministra vnútra nahradí Tomáš Drucker a jeho súčasnú stoličku ministra zdravotníctva by mala obsadiť Andrea Kalavská, štátna tajomníčka rezortu zdravotníctva.

Zatiaľ čo Tomáš Drucker ešte počas dňa avizoval, že o stoličke ministra vnútra neuvažuje a že chce dokončiť veci, ktoré začal na ministerstve zdravotníctva, popoludní sa už veci zmenili.

Po tom, ako ho Peter Pellegrini označil za nominanta na ministra vnútra na svojom facebookovom profile napísal: "Prišiel deň, kedy pristupujem k rozhodnutiu, ktoré som si úprimne neželal, ale vedome som ho nakoniec urobil," píše Drucker.

Ako Drucker uviedol, po viacerých rokovaniach designovaného predsedu vlády Petra Pellegriniho s prezidentom Kiskom sa rozhodol jeho ponuku prijať a stať sa nominantom ministra vnútra v novovytvorenej vláde. "Toto rozhodnutie som urobil napriek môjmu želaniu zostať v rezorte zdravotníctva a pokračovať v zmenách, ktoré som naštartoval," dodal.

"Rozhodol som sa urobiť tak v záujme zachovania štandardného ústavného a demokratického fungovania krajiny, a to predovšetkým s cieľom sa pokúsiť upokojiť súčasnú situáciu," uviedol Drucker s tým, že akékoľvek ďalšie rozhodnutia a názory poskytne po rozhovore s prezidentom Kiskom a po jeho prípadnom menovaní. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy