Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Fico hovorí o útokoch na verejné budovy. Pri Úrade vlády našli kamenné kocky
Zdielať na

Fico hovorí o útokoch na verejné budovy. Pri Úrade vlády našli kamenné kocky

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda vlády Robert Fico na tlačovom brífingu po zasadnutí Bezpečnostnej rady, ktorá rozoberala bezpečnostné opatrenia v súvislosti s pokojnými zhromaždeniami, ktoré sa majú konať v Bratislave, ale aj v iných slovenských mestách uviedol, že situácia je mimoriadne vážna. Podľa premiéra existujú informácie aj o tom, že by sa niektoré skupiny mohli pokúsiť útočiť na verejné budovy.

Premiér Robert Fico uviedol, že policajný prezident Tibor Gašpar bude mať pravdepodobne k bezpečnostnej situácii ešte samostatnú tlačovú konferenciu, keďže sa objavilo viacero informácií o tom, že sa niektoré skupiny majú pokúsiť zaútočiť na verejné budovy. "Ide nám o to, aby sme tým, ktorí sa chcú pokojne zhromažďovať dali priestor. Pravdepodobnosť útokov na verejné budovy je pomerne veľká. Je to mimoriadne vážna situácia, na ktorú musela Bezpečnostná rada SR reagovať," povedal premiér. 

Podľa jeho slov našli pred Úradom vlády kamenné kocky skryté v kríkoch pri stromoch. V súvislosti s tým už prebiehajú opatrenia a analyzujú kamerové záznamy z okolia Úradu vlády. 

​Sulík vyzýva, aby sa ľudia nenechali zastrašiť a išli do ulíc

Poprava Jána Kuciaka a jeho partnerky je podľa slov Richarda Sulíka skutkom organizovaného zločinu, ktorý postupne prerástol do vládnych štruktúr. "Organizovaný zločin má obrovskú podporu vo funkcionároch strany Smer-SD. Chcú, aby sa občania zase báli, aby sme svoj hnev nosili v sebe a neorganizovali sa. Ak niekto v tomto štáte vytváral stiesnenú atmosféru, boli to ľudia v službách štátu," povedal na tlačovej konferencii líder strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík. S Robertom Ficom a s jeho ľuďmi už podľa neho nemôžeme spájať prosperitu. "Fico stroskotal. Podvečer príďte na námestia a pokojne vyjadrite svoj názor. Máte na to plné právo a nenechajte si ho vziať," vyzval Sulík. 

Súvisiace články