Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Väznice v pohotovosti. Nahlásili bombu vo všetkých 18 väzenských zariadeniach
Zdielať na

Väznice v pohotovosti. Nahlásili bombu vo všetkých 18 väzenských zariadeniach

BRATISLAVA / Zbor väzenskej a justičnej správy informoval o vyhrážke bombou. Zatiaľ neznámy páchateľ v piatok ráno mailom ohlásil bombu vo všetkých väzenských zariadeniach na Slovensku.

Vo štvrtok nahlásil anonym bombu v parlamente. V piatok ráno si pre zmenu vybral justičný palác v Bratislave. "Dnes v ranných hodinách bola do všetkých ústavov na Slovensku okrem nemocnice v Trenčíne bola doručená prostredníctvom emailu výhražná správa o umiestnení bomby," vyjadrila sa Katarína Nováková z Kancelárie generálneho riaditeľa ZVJS. Dokopy museli uzavrieť až 18 zariadení na výkon trestu. Dovnútra sa nedostali ani rodinní príslušníci, ktorí prišli na návštevu za odsúdenými. Rovnako sa nedostali do väznice ani robotníci.

"Na základe tejto skutočnosti generálne riaditeľstvo zboru v spolupráci s jednotlivými ústavmi a v súčinnosti s príslušnými zložkami policajného, hasičského a záchranného zboru začala s realizáciou preventívno bezpečnostných opatrení," povedala Nováková.

To znamená, že po mailovej hrozbe prehľadávali záchranné zložky spolu so psovodmi a špeciálne vycvičenými psami priestory všetkých väzníc v krajine a ich blízkeho okolia. "Bezpečnostná pyrotechnická prehliadka budovy bola ukončená v čase krátko pred 10:15h s negatívnym výsledkom," povedala Veronika Slamková, hovorkyňa KR Z BA.

S rovnakým negatívnym výsledkom ako v bratislavskom Justičnom paláci skončili prehliadky aj v ďalších 17 väzniciach po celom Slovensku. Podľa informácií TV JOJ boli odsúdení počas prehliadok stiahnutí zo všetkých pracovísk. Aktuálne sa v ústavoch nachádza približne 11-tisíc obvinených a právoplatne odsúdených. Bezpečnosť personálu väzenských osôb a ani civilných osôb nebola samotnou realizáciou opatrní ohrozená.

Pozrite si archívnu reportáž súvisiacu s témou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy