Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Prezident Kiska chce upokojiť politickú krízu
Zdielať na

Prezident Kiska chce upokojiť politickú krízu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska prijal vo štvrtok europoslancov, ktorí prišli na monitorovaciu misiu tykajúcu sa vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Prezident prejavil otvorenosť pri poskytovaní súčinnosti a zároveň chce podpísať deklaráciu troch najvyšších ústavných činiteľov na upokojenie politickej krízy na Slovensku.

"Som rád, že našim partnerom a priateľom záleží na tom, čo sa na Slovensku deje. Verím, že sa na všetkých stretnutiach stretnú s maximálnou otvorenosťou," začal prezident vyhlásenie po stretnutí s europoslancami. Vyšetrenie vraždy dvoch mladých ľudí je podľa neho dôležité nielen pre pozostalých, ale aj pre Slovensko a celú EÚ. 

Ohlásil, že sa v piatok chystá stretnúť s predsedom vlády a s predsedom parlamentu, na ktorom navrhuje prijatie a podpísanie spoločnej deklarácie. "Ak sa máme pohnúť ďalej, som pripravený prijať spoločný záväzok, že podnikneme nevyhnutné kroky, aby sme upokojili atmosféru a  politickú krízu," vyjadril sa Kiska. Tiež apeloval na pripravované pochody, ktoré sa budú konať od piatku po celom Slovensku. "Spoločne by sme mali vyjadriť hlboký rešpekt k uplatňovaniu ľudských práv a nebudeme pokojné demokratické stretnutie občanov nazývať pokusom o prevrat vlády," dodal nakoniec. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy