Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Smer-SD vyzýva k stabilizácii. Kiska podľa nich rozvracia krajinu
Zdielať na

Smer-SD vyzýva k stabilizácii. Kiska podľa nich rozvracia krajinu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Na tlačovej konferencii predstaviteľov strany Smer-SD sa Martin Glváč vyjadril k štvrtkovým rokovaniam prezidenta so stranou SaS, ktorú označil za organizovanú skupinu. Došlo ale aj na ostrejšie výmeny názorov medzi novinármi a medzi poslancami, najmä s Ľubošom Blahom.

Poslanec Martin Glváč sa v úvode konferencie vyjadril k rokovaniam strany SaS s prezidentom Andrejom Kiskom. Stranu na čele s Richardom Sulíkom označil za organizovanú skupinu. "Prevrat, po ktorom volá SaS je násilie, otvorené konflikty, bitky a krv. Sme zásadne proti a hovoríme jasné nie. Hlava štátu ak nechce, aby tiekla v uliciach krv musí takýchto bláznov zastaviť," povedal Glváč.  

Podľa jeho kolegu Ľuboša Blahu sa prezident Kiska správa ako náčelník nejakého domorodého kmeňa. "Prezident namiesto upokojenia situácie akurát prilieva olej do ohňa, svojimi vetami o nutnosti rekonštrukcie vlády porušuje Ústavu Slovenskej republiky. Je to práve Kiska, kto tu rozvracia našu krajinu," skonštatoval poslanec Blaha.

Na kandidátku SaS podľa Glváča schvaľuje mená poslancov Marián Kočner. "Prezident Kiska by mal jednoznačne vysvetliť o čo mu v tejto hre ide a o čom rokuje v takom poradí, ako rokuje," dodal Glváč.

Podľa zástupcov Smeru je jedinou možnosťou stabilizácia situácie. Dianie okolo ministra vnútra Roberta Kaliňáka a jeho odstúpenie predstavitelia strany komentovať odmietli, podľa ich slov je nutné počkať na rokovania s koalíciou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy