Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V parlamente nahlásili bombu. Do budovy nesmel nikto vstúpiť ani z nej vyjsť
Zdielať na

V parlamente nahlásili bombu. Do budovy nesmel nikto vstúpiť ani z nej vyjsť

BRATISLAVA / Poslankyňa OĽaNO Veronika Remišová na svojom facebookovom profile oznámila, že v parlamente niekto nahlásil bombu. Smer-SD zvolal v súvislosti so súčasnou politickou situáciou tlačovú konferenciu na 10.30 hodinu. Pôvodne sa mala konať v priestoroch parlamentu, no presunuli ju do centrály strany Smer-SD.

Podľa informácií TV JOJ na mieste zasahovali policajti. Budovu nemuseli evakuovať, no do budovy ani z budovy nikoho nepúšťali. Tlačovú konferenciu, ktorú ohlásila strana Smer-SD presunuli na iné miesto. Zasadať mal Výbor pre verejnú správu a regionálny rozvoj a Výbor pre hospodárske záležitosti, ktoré sa nakoniec konali s niekoľkominútovým meškaním.

Policajti preverovali mailový oznam o tom, že by sa v priestoroch parlamentu mala nachádzať bomba. E-mail prišiel v ranných hodinách na viaceré mailové adresy zamestnancom parlamentu. "V ranných hodinách došiel na pracovný e-mail zamestnancov NR SR e-mail, v ktorom sa anonym vyhrážal bombou. Kancelária národnej rady v súčinnosti s políciou robila všetky potrebné opatrenia na to, aby danú situáciu preverila a zabezpečila," uviedol hovorca predsedu Národnej rady Tomáš Kostelník. 

"Bezpečnostná pyrotechnická prehliadka budovy bola ukončená v čase o 11.30 s negatívnym výsledkom. Vyšetrovateľ v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy," povedala policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

​Podľa informácií TV JOJ by malo ísť o podobný mail ako z pred pár dní, ktorý niekto poslal na viaceré inštitúcie po celom Slovensku. Prehliadky vtedy skončili s negatívnym výsledkom. Pravdepodobne preto nemusela byť budova parlamentu evakuovaná.

Oznamovateľ zatiaľ ostáva neznámy. Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre šírenie poplašnej správy. Spojitosť s politikou sa nepotvrdila. "Ja osobne si myslím, že to s tým nemá nič spoločné," povedal Kostelník.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy