Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
SaS rozdáva na južnom Slovensku dvojjazyčné letáky
Zdielať na

SaS rozdáva na južnom Slovensku dvojjazyčné letáky

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Neporiadok v slovenských poľnohospodárskych podnikoch zašiel až do politickej roviny. Ministerstvo pôdohospodárstva sa teda rozhodlo poupratovať. Aby obyvatelia o pozemok neprišli, musia podať žiadosť na príslušný orgán. Termín je do 28.2.2018.

Na náhradných pozemkoch hospodári na Slovensku viac ako 100 tisíc ľudí. Ich zoznam je však natoľko neprehľadný, že sa ministerstvo pôdohospodárstva rozhodlo urobiť poriadok.  Podľa novely zákona zo septembra 2017 sa teda treba prihlásiť na okresnom úrade, aby sa vyjasnilo, či je užívanie náhradného pozemku v poriadku. Pozor, treba tak urobiť do konca mesiaca - teda do 28.februára 2018. Vraj nepôjde o zdĺhavý a náročný proces. Návštevu úradu absolvujete podľa ministerstva len raz.

Podľa strany SaS existuje obava, že by dediči mohli prísť o svoje pozemky. Preto sa na južnom Slovensku objavili dvojjazyčné letáky, ktoré na tieto skutočnosti upozorňujú. Štátny tajomník ministerstva zo strany Most-Híd Gabriel Csicsai ale tvrdí, že strane SaS išlo o reklamnú kampaň. Na letáku je totiž okrem informácií o pozemkoch aj termín budúcich volieb: "je to evidentne reklamný ťah, je to reklamná kampaň." 

Strana SaS sa však bráni tým, že okresy, kde sa letáky objavili si vybrali preto, lebo ide o najviac postihnuté okresy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy