Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Šialená naháňačka, nezodpovedný vodič išiel v protismere, následky mohli byť tragické
Zdielať na

Šialená naháňačka, nezodpovedný vodič išiel v protismere, následky mohli byť tragické

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Naháňačka, ktorá sa naozaj tak často nevidí. Rozhodne nie na slovenských vozovkách. Cestného piráta nakrútil šofér, ktorý išiel v tesnom závese za ním na trase z Považskej Bystrice do Rajca.

Dlhé sekundy v protismere, takmer čelná zrážka a ukazovanie vulgárnych gest. Šofér z nasledujúceho videa, ktoré máte možnosť vidieť v plnej dĺžke, by podľa diskutujúcich už nikdy nemal sadnúť za volant. A možno tak aj dopadne, jeho prípad už vyšetruje polícia. 

​Vyšetrovanie má ale jeden háčik. Video je 2 týždne staré. Hoci pirát, ktorého šofér prenasledoval a zachytil aj jeho EVČ, môže vyviaznuť bez trestu. Pre políciu bude preukazovanie a tiež postihovanie nezbedného šoféra podľa dopravného analytika takmer nemožné.

V podobných prípadoch cestného pirátstva sa takéto správanie zväčša končí tragicky. Napríklad v máji 2016 prišla za dedinou Vojčice v okrese Trebišov o život nevinná 20-ročná Michaela po tom, ako do nej narazila 30-ročná žena kľučkujúca v protismere a s takmer 2,5 promile v krvi.

Súvisiace články