Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Sokoliari zažili šok. Jedného z dravcov niekto dobodal
Zdielať na

Sokoliari zažili šok. Jedného z dravcov niekto dobodal

BANSKÁ BYSTRICA / Banskobystrickí sokoliari majú za sebou nepríjemný víkend. Na stanici našli vo voliére mŕtveho dvojročného sokola. Dravca niekto napadol a zrejme niečim dobodal. Nevedia si vysvetliť, prečo to útočník urobil.

Prípad už rieši banskobystrická polícia,ktorá už začala trestné stíhanie za týranie zvierať. "Po celom dni sme prišli na kontrolu, chceli sme lietať, cvičiť štandardne a už ho našli pri posede zabitého," hovorí Peter Šipula, predseda sokoliarskej skupiny. "Doteraz nevieme či bol dobodaný alebo ubitý, bol to mladý dvojročný vták," dodáva Šipula. 

Sokoliarska skupina má v Banskej Bystrici 60 ročnú tradíciu, na stanici na sídlisku Fončorda fungujú asi piaty rok. Nemajú žiadnych nepriateľov, ani konflikty a preto si útok na nevinného dravca nikto z nich vysvetliť nevie. Útočník sa dovnútra dostal počas dňa, nepozorovane a bez svedkov, na voliére našli sokoliari vylomenú zámku.

"Začali sme trestné stíhanie pre týranie zvierat, pričom škoda bola vyčíslená na 920 eur," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Pokiaľ sa páchateľa podarí odhaliť, v prípade dokázania viny mu hrozí dvojročný trest. 

Prípadov týraných zvierat je na Slovensku stále vela: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy