Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ficove plány do budúcna sú jasné. Chce vyhrať ďalšie voľby
Zdielať na

Ficove plány do budúcna sú jasné. Chce vyhrať ďalšie voľby

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V pondelok zvolal premiér Robert Fico spolu s vicepremiérom Petrom Pellegrinim a riaditeľom Odboru prevencie korupcie Úradu vlády Petrom Kovaříkom tlačovú konferenciu o kontrole plnenia Akčného plánu v oblasti čerpania eurofondov. Po bezmála hodinovej besede sa novinári dozvedeli aj inú zásadnú vec.

Na otázku, či je pravda to, že premiér bude kandidovať na Ústavného sudcu odpovedal jednoznačne. "Moja ambícia je veľmi jasná, vyhrať so Smerom piate parlamentné voľby a postaviť štvrtú vládu," uviedol Fico.

K tejto myšlienke sa okamžite vyjadril Boris Kollár, ktorý povedal, že bude podporovať Ficovu kandidatúru na post Ústavného sudcu. "My sme to už u nás prebrali, je to taká veľmi silná schizofrénia, lebo Roberta Fica v niečom podporiť, sa nám rovná pomaly smrti, ale v tomto prípade by sme ho určite podporili, aby sme sa ho čím skôr zbavili," povedal Kollár. 

​Informácia o tom, že premiér Robert Fico zvažuje svoju kandidatúru na ústavného sudcu a spája ju práve s pozíciou predsedu Ústavného súdu, poslankyňu Národnej rady Veroniku Remišovú prekvapila. "Na Ústavný súd by nemali kandidovať minimálne súčasní politici a aktívni politici. Pán Fico je predseda najsilnejšej strany, je to premiér, je to aktívny politik a ja si neviem predstaviť, ako by bolo možné, aby sme v právnom štáte zvolili na post ústavného sudcu premiéra," povedala pred novinármi Remišová.

S podporou hnutia OĽaNO na post ústavného sudcu Fico rozhodne rátať nemôže. "Priečilo by sa to všetkým princípom, ktoré v tejto otázke vyznávame. Ústavný súd je jedna z najzákladnejších inštitúcií štátu, zaručuje ústavnosť štátu, chráni naše ústavné práva a nie je predsa možné, aby o týchto právach rozhodoval aktívny politik," uviedla s tým, že takáto funkcia je nestranná a nemá tam čo hľadať aktívny politik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy