Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Koniec pochybností. Lajčák na prezidenta kandidovať nebude
Zdielať na

Koniec pochybností. Lajčák na prezidenta kandidovať nebude

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Minister zahraničných vecí a predseda Valného zhromaždenia OSN, Miroslav Lajčák sa v rozhovore pre Pravdu vyjadril, že nebude kandidovať na post prezidenta SR. Poprel tak špekulácie, ktoré sa vynárali už pred voľbami v roku 2014.

V rozhovore pre denník Pravda sa Lajčák vyjadril jasne: "Chcem však jasne a jednoznačne povedať, že nebudem kandidovať na prezidenta SR. Nikdy som o tom neuvažoval. Chcem sa ďalej venovať zahraničnej politike, ktorá ma napĺňa".

Miroslava Lajčáka pritom v súvislosti s kandidatúrou na prezidenta spomínal aj premiér Fico. Minister napriek tomu tvrdí, že svoje rozhodnutie už nezmení. Je ale vďačný za podporu.  "Mám rešpekt k úradu prezidenta Slovenskej republiky. Rovnako si vážim každého, kto súkromne alebo verejne vyslovil názor, že by som nemusel byť zlým kandidátom na túto funkciu," povedal v rozhovore Lajčák.

Ďalším z možných kandidátov by mohol byť podľa premiéra Maroš Šefčovič, podpredseda Európskej komisie a komisár pre inštitucionálne vzťahy a administratívu. Fico sa netají tým, že by na poste kandidáta na prezidenta rád videl človeka, ktorý nie je vnímaný až tak stranícky.

Pozrite si archívnu reportáž o Marošovi Šefčovičovi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy