Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Novou podpredsedníčkou vlády sa stala Gabriela Matečná
Zdielať na

Novou podpredsedníčkou vlády sa stala Gabriela Matečná

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Novou podpredsedníčkou vlády sa v stredu stala ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná. Do funkcie ju vymenoval prezident SR Andrej Kiska. Matečná sa stala štvrtou vicepremiérkou, prvou v histórii samostatnej SR z rezortu pôdohospodárstva.

Národniari prišli s požiadavkou na post vicepremiéra pre niektorého z ministrov nominovaných SNS začiatkom septembra v čase koaličnej krízy. V súčasnosti má kabinet troch podpredsedov. Smer má dvoch, a to Petra Pellegriniho a Roberta Kaliňáka, ktorý je zároveň minister vnútra. Most-Híd má jedného - ministerku spravodlivosti Luciu Žitňanskú.

"Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí sa pričinili, že ma dnes pán prezident menoval za podpredsedníčku vlády, konkrétne predsedovi SNS Andrejovi Dankovi a predsedovi vlády Robertovi Ficovi. Pre mňa je to veľká česť a zodpovednosť. Tým, že som sa stala v histórii SR prvým vicepremiérom z rezortu pôdohospodárstva, môžem preniesť témy ako pôda, spotrebiteľ, ochrana zvierat a lesov a mnohé ďalšie na vyššiu úroveň," povedala na brífingu nová podpredsedníčka vlády Gabriela Matečná.


Matečnej pribudli k povinnostiam ministerky pôdohospodárstva aj vicepremiérske, no novej výzvy sa nebojí. "Viedla som zasadnutia rady ministrov v Bruseli, tak zasadnutia vlády určite nebudú témou, z ktorej by som mala mať stres," dodala Matečná.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy