Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kotleba pridelil vysokú funkciu 5 dní pred koncom mandátu. Miestni poslanci hovoria o zlatom padáku
Zdielať na

Kotleba pridelil vysokú funkciu 5 dní pred koncom mandátu. Miestni poslanci hovoria o zlatom padáku

Google News Button Sledovať správy

BANSKÁ BYSTRICA / Pár dní pred koncom volebného obdobia sa dosluhujúci poslanec Miroslav Suja vzdal svojho mandátu. Je označovaný ako Kotlebov človek. Podľa zákulisných informácií sa má stať novým šéfom banskobystrickej regionálnej správy ciest. Podľa poslancov, ktorí v pondelok na protest na zastupiteľstvo neprišli, si tým Suja zabezpečí zlatý padák.

Šepká sa o tom už pár týždňov. Nominant Kotlebovej strany Miroslav Suja sa prekvapivo pár dní pred koncom volebného obdobia vzdal mandátu a podľa zákulisných rečí to má jediný dôvod. "Šepká sa o riaditeľovi Banskobystrickej správy ciest, toto počínanie smeruje k zabetónovaniu v tejto funkcii," povedal krajský poslanec Stanislav Horník.

Suja má byť novým šéfom regionálnej správy ciest a práve preto mal byť na pondelňajšom župnom zastupiteľstve menovaný na poslanca jeho náhradník. Tento krok sa nepáčil krajským poslancom, na dnešné zasadnutie ich prišlo iba 8. "Je to divadlo obyčajné, možnosť získať zlatý padák," myslí si krajská poslankyňa Ľubica Laššáková.

Vedenie BBSK sa v pondelok priamej odpovedi vyhlo. "Nie je nainštalovaný, podľa mňa by bol super, lebo mali výsledky," vyjadril sa Marián Kotleba, končiaci predseda BBSK. "Ja som mal túto informáciu, ale neviem, či to naozaj aj tak bude," povedal Milan Uhrík, riaditeľ úradu BBSK.

Bude šéfom aj po nástupe Luntera?

Či bude alebo nebude Suja novým šéfom, to vraj netušia ani na regionálnej správe ciest. "Neviem, netuším, nemám šajnu, ani potuchy," reagoval Jozef Tokár, člen dozornej rady BB RSC.

Nekomunikuje ani samotný Miroslav Suja, nedvíha telefón a nereaguje na smsky. "Podľa toho, čo máme informácie, zmluva bola podpísaná 15. novembra, toto bolo iba divadlo," povedala Laššáková.

Novozvolený župan tak po prebratí úradu bude musieť spolu s právnikmi riešiť zmluvu nového generálneho riaditeľa. "Budeme musieť vidieť zmluvu, uvidíme, pozrieme sa, aby to bolo legálnym postupom," povedal Ján Lunter.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy