Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dvaja vodiči ženu pustili. Tretí ju priamo na priechode zrazil
Zdielať na

Dvaja vodiči ženu pustili. Tretí ju priamo na priechode zrazil

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Nehoda pri nákupnom centre v Spišskej Novej Vsi narušila pokojný nedeľný podvečer. Dôchodkyňu, ktorá smerovala z obchodov na autobusovú zastávku, zrazilo auto. Všetko sa to udialo pred očami jej susedy, ktorá už čakala na autobus.

Vodič Citroën dôchodkyňu nabral na priechode pre chodcov. Podľa svedkov letela niekoľko metrov, potom spadla na zem. Na aute boli stopy po náraze, preliačená kapota a rozbité čelné sklo. Necelých 10 metrov od priechodu zase kaluž krvi. "Letela vo vzduchu, rana jak delo. Salto vo vzduchu," opísala situáciu svedkyňa.

"Ona už bola na konci priechodu. A on vôbec nebrzdil. Dvaja ju pustili a on ju zrazil," dodala svedkyňa nehody. O Annu sa starali okoloidúci aj posádka auta. Potom si ju prevzali záchranári. Po ošetrení na mieste ju s poranenou hlavou vzali do nemocnice.

"Privezenej pacientke CT diagnostika dokázala otras mozgu. Našťastie je jej stav stabilizovaný. Má zlomené zápästie, ktoré si pravdepodobne vyžiada jednú operáciu," vyjadril sa hovorca siete nemocníc, Tomáš Kráľ. Po náraze ostala na aute preliačená kapota a rozbité čelné sklo.

Mnohých zaujímalo, prečo vodič, keď videl, že autá v protismere aj vo vedľajšom pruhu stoja, tiež nezastal či nespomalil. Reportérovi TV JOJ tvrdil, že si Annu oblečenú v tmavom na priechode nevšimol.

Aj tento prípad je dôkazom, že reflexné prvky sú dôležité. Vždy je lepšie byť videný. "Reflexné prvky, pokiaľ chodí po chodníkoch a využíva priechod pre chodcov, nie sú povinné, ale určite je lepšie, ak ich má," hovorí súdny znalec z odboru Peter Onderuš.

Pozrite si archívnu reportáž o inteligentných priechodoch pre chodcov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy