Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Lekár operoval priamo na diaľnici, zachránil dva životy
Zdielať na

Lekár operoval priamo na diaľnici, zachránil dva životy

Archívna reportáž

PERTH / Keď sa Chris Campbell so svojím bratom Ianom v prvej polovici novembra vracali domov, na diaľnici neďaleko austrálskeho Perthu z neznámych dôvodov havarovali. Ich zranenia boli tak závažné, že by prevoz do nemocnice neprežili. Zázrakom sa pri nich objavil lekár Chris Armstrong, ktorý im riskantným zákrokom zachránil život.

Päťdesiatpäťročné dvojčatá pracujú ako fasádníci. Keď sa vracali domov, z neznámeho dôvodu prešli naprieč tromi jazdnými pruhmi a narazili do stromu. Ani jeden z nich si z nehody na nič nespomína. Bratia mali obrovské šťastie, pretože okolo nich prechádzal lekár Chris Armstrong, ktorý ihneď zastavil, aby sa presvedčil, čo sa stalo. Keď videl, že obaja krvácali z nosa i úst, vedel, že je zle. Nemohli sa nadýchnuť a hrozil im kolaps pľúc. Bola to hra o čas, ktorú by v prípade čakania na záchrannú službu ani jeden zo zranených nezvládol.

Armstrong sa preto v improvizovaných podmienkach rozhodol k odvážnemu činu. Pomocou skalpelu vykonal riskantný postup, ktorý obom mužom nakoniec zachránil život. "Použil som skalpel, aby som otvoril hrudník, a následne som pomocou klieští a rúk vytvoril priechod, ktorým vytiekla krv a muži sa tak vďaka tomu mohli znova nadýchnuť," opísal denníku Daily Mail Armstrong.

Obaja bratia sú teraz v lekárskej starostlivosti a sú mimo ohrozenia života. Svojmu záchrancovia sú neuveriteľne vďační. "Bol som minútu od toho, aby som opustil túto planétu. Som mu nesmierne zaviazaný, "uzavrel Chris Campbell.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy