Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rodine nielen horela strecha nad hlavou, dom zatápala aj voda z prasknutého potrubia
Zdielať na

Rodine nielen horela strecha nad hlavou, dom zatápala aj voda z prasknutého potrubia

RUŽOMBEROK / Nepríjemné ráno má za sebou rodina z Liskovej pri Ružomberku. Krátko pred siedmou ich rodinný dym zaplnil hustý dym. Starí rodičia v panike vybehli na dvor, matku s dcérou museli z podkrovia evakuovať hasiči. Požiar sa našťastie nestihol rozšíriť, v dome však prasklo potrubie a časť suterénu zatopila voda.

"Po príchode na miesto sme zistili, že požiar sa nachádza v kotolni. Na balkóne sa nachádzali dve osoby, matka s dcérou, ktoré sme evakuovali pomocou rebríka," hovorí hasič Pavol Pecník.

Na mieste zasahovali až tri posádky záchranárov. Rodina sa našťastie zo zadymeného priestoru dostala včas. Štyria ľudia, vrátane maloletého dievčaťa, neutrpeli žiadne zranenia. Hasiči odpojili dom od energií a postupne ho odvetrali. Profesionálom z Ružomberka prišli na pomoc aj dobrovoľníci z Likavky a Liskovej. Požiar najviac zasiahol kotolňu. Keď hasiči uhasili horiace zariadenie, povynášali obhorené veci na dvor. Zároveň museli odčerpať vodu zo suterénu, ktorý zatopilo potom, ako v dome prasklo potrubie. Príčinu ranného požiaru vyšetrujú.

Pri požiari v obci Chrámec (okr. Rimavská Sobota) našli hasiči muníciu. Pozrite si reportáž.

Súvisiace články