Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mladý fantóm z Kysúc je pred súdom. Bezdôvodne napádal ženy
Zdielať na

Mladý fantóm z Kysúc je pred súdom. Bezdôvodne napádal ženy

ČADCA / Sudca Okresného súdu v Čadci rozhodoval o tom, či pošle do väzby mladíka, ktorý má len 16 rokov. Podľa obvinenia bezdôvodne surovo napadol šesť žien a dievčat, pričom najmladšia má iba 13 rokov. Kým policajti mladistvého Jána nechytili, v meste na Kysuciach vládol veľký strach.

Na súd ho predviedla policajná hliadka. Útly chlapec si sadol na lavičku. Keď čakal, kým ho zavolajú do súdnej siene, neprejavil ani štipku ľútosti. Emócie sa v ňom prebudili iba vo chvíli, keď na chodbe súdu zbadal svojich príbuzných. Podľa nich Jánova mama nenabrala, sily aby prišla. "Nás to všetkých veľmi mrzí. Nevieme, ako sa všetkým tým ženám pozrieme do očí," hovorí Jánova teta. 

"Kriminalisti zadržali 16-ročného mladíka, ktorý od konca novembra do polovice decembra tohto roku napadol 6 žien," informuje hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová. Svoje obete si páchateľ zrejme vyberal náhodne, keď ich uvidel na ulici. "Zozadu ju napadol, chytil ju okolo ramien jednou rukou, druhou rukou medzi nohy, zhodil ju na zem a kopal ju,“ povedala suseda napadnutej ženy. 

Traumu prežívajú ženy, ktoré útočník napadol, ale aj rodina mladíka, ktorý je obvinený z týchto útokov. Podľa blízkych sa Ján, ešte ako dieťa, liečil pretože mal psychické problémy. "Nečakali sme toto od neho a verím, že buď je to psychického pôvodu, alebo má nejakú vadu," myslí si teta. Za takýto trestný čin hrozí väzenie až na tri roky. "Ide o mladistvého páchateľa, preto mu možno uložiť trest v polovičnej výške, teda najviac na jeden a pol roka," uviedol Milan Cisárik, hovorca KP Žilina. Sudca poslal Jána do väzby.

 Mladík, ktorý má mať na svedomí brutálne útoky v Čadci, je s rozhodnutím sudcu nespokojný. Preto podal sťažnosť, ktorou sa bude zaoberať krajský súd.

Pred nedávnom sa niečo podobné stalo pri Zvolene:

Súvisiace články