Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Boli na mojom bankovom účte a informácie dali médiám, vyhlásil Fico
Zdielať na

Boli na mojom bankovom účte a informácie dali médiám, vyhlásil Fico

Google News Button Sledovať správy

NITRA / Premiér Robert Fico v prejave na programovej konferencii Smer - SD oznámil, že si niekto prezrel jeho bankové účty. Viac to ale nekonkretizoval. Pre ohrozenie bankového tajomstva je obžalovaný Filip Rybanič, ktorý si podľa obžalovy nezákonne pozrel v banke účty ministra Roberta Kaliňáka a bývalého ministra dopravy Jána Počiatka.

„Boli aj na mojom bankovom účte a informácie dali médiám, keď sem príde pravica, Pán Boh ochraňuj Slovensko, budú používať tajné služby, budú sa nám hrabať v účtoch,“ vyhlásil Fico v prejave v Nitre.

Na programovej konferencii predstavil Smer- SD balík sociálnych opatrení, ktoré sa chystá vládna koalícia schváliť, v poradí štvrtý. Smer má v programe stanovené ciele, ktoré sa týkajú približovania životnej úrovne Slovenska k životnej úrovni vyspelejších ekonomík. "Do roku 2019 dosiahneme minimálnu mzdu 500 eur, to by museli padať motyky a traktory aby sa to nestalo," uviedol Fico. 

 Ďalšou témou je dochádzanie za prácou, pretože mobilita pracovnej sily je veľmi nízka. Viacej peňazí dostanú aj členovia rodiny, ktorí opatrujú príbuzných. Zvyšovať sa budú aj príplatky za nočné víkendy a štátne sviatky. Patrí tam aj podpora cestovania za prácou.

Na tieto opatrenia pôjde viac než 250 miliónov eur. Konferenciu v Nitre premiér označil ako neformálne stretnutie. 

Asistent poslanca Jozefa Rajtára Filip Rybaniť čelí obžalobe pre ohrozenie obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. Podľa prokuratúry sa tým dopustil spomenutého skutku, a to závažnejším spôsobom konania, za ktoré hrozí trestná sadzba tri až osem rokov väzenia. Závažnejším spôsobom konania sa v tomto prípade rozumie "porušenie dôležitej povinnosti vyplývajúcej z páchateľovho zamestnania, postavenia alebo funkcie, alebo uloženej mu podľa zákona".

Rybanič predtým pracoval ako zamestnanec banky. Po jeho obvinení opozícia kritizovala, že v tomto prípade polícia konala veľmi rýchlo, na rozdiel od iných prípadov, v ktorých sú podozriví predstavitelia vládnej moci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy