Zatiahnuté
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Plavčan podal demisiu. Matečná chce situáciu v školstve upokojiť
Zdielať na

Plavčan podal demisiu. Matečná chce situáciu v školstve upokojiť

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Minister školstva Peter Plavčan podal vo štvrtok o 11.00 hodine prezidentovi Andrejovi Kiskovi svoju demisiu. Odovzdávania sa však nezúčastnil. Ešte v stredu uviedol prezident na svojej stránke, že na miesto Plavčana dočasne vymenuje súčasnú ministersku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú.

"V mojom rozhovore s predsedom vlády som zdôraznil, že očakávam, že čím skôr bude menovaný nový minister školstva. Očakávam, že to bude osoba, ktorá zastabilizuje rezort a dokáže aj politicky presadiť dôležité reformy," uviedol prezident Kiska. Prezident tiež uviedol, že od vlády čaká nomináciu odborného a fundovaného človeka. 

"Tento rezort má za úlohu nielen vzdelávať, ale aj motivovať deti. podporiť vzdelávanie, to je moja úloha ako ministra školstva. Budem chod ministerstva školstva udržiavať v takom stave, aby neboli žiadne problémy," uviedla Matečná po zverení dôvery prezidentom. Ministerka Matečná uviedla, že neplánuje robiť žiadne zásadné zmeny, no bude prijímať rady od bývalého ministra Plavčana, ale aj od odborníkov z pedagogických radov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy