Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Marian Kotleba podal trestné oznámenie na Roberta Fica
Zdielať na

Marian Kotleba podal trestné oznámenie na Roberta Fica

Google News Button Sledovať správy

BANSKÁ BYSTRICA / Predseda strany ĽSNS Marian Kotleba podal dnes na Krajskej prokuratúre v Banskej Bystrici trestné oznámenie na predsedu vlády Roberta Fica za slová, ktoré Robert Fico povedal v relácii RTVS s názvom Sobotné dialógy dňa 28.1.2017. O trestnom oznámení informoval médiá podpredseda ĽSNS Milan Uhrík.

Dôvod trestného oznámenia sú podpredsedu Milana Uhríka Ficove slová, ktoré odzneli v diskusii: "Nuž, aj Hitler mal dobrý ekonomický program, a dobre vieme, ako to dopadlo".

Trestné oznámenie

Podpredseda ĽSNS Milan Uhrík poslal slovenským médiám aj trestné oznámenie, ktoré v piatok 12. mája podal Marian Kotleba na Krajskú prokuratúru v Banskej Bystrici. 

Trestné oznámenie Mariana Kotlebu na Roberta Fica

Trestné oznámenie Mariana Kotlebu na Roberta Fica

TV JOJ

V trestnom oznámení Marian Kotleba píše, že ide o podozrenie zo spáchania trestného činu. "Adolf Hitler je do dnešného dňa považovaný za vodcu nemeckého nacistického hnutia, reprezentovaného najmä politickou stranou NSDAP. Politický, ale aj ekonomický život v nacistickom Nemecku bol v každom ohľade riadený tzv. rasovými zákonmi. Nie je preto možné oddeľovať ekonomický program režimu, vedeného Adolfom Hitlerom a jeho stranou NSDAP, od ostatných temných stránok vtedajšej spoločnosti. Výsledkom tohto politického vedenia vtedajšieho Nemecka bola nielen perzekúcia vlastných občanov aj na základe rasových zákonov, prenasledovanie občanov aj politikov GESTAPOm za prejavenie názoru, zrušenie slobody slova a tlače, ale najmä rozpútanie druhej svetovej vojny, v ktorej dôsledku boli milióny mŕtvych, zranených a nezvestných."

Kópiu trestného oznámenia poskytol médiám podpredseda ĽSNS Uhrík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy