Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Beblavý je v politike pätnásť rokov a nič nedokázal, vyhlásil Kaliňák
Zdielať na

Beblavý je v politike pätnásť rokov a nič nedokázal, vyhlásil Kaliňák

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Minister vnútra v piatok popoludní reagoval na obvinenia opozičného poslanca Miroslava Beblavého, ktorý ho obvinil z porušenia zákona. Kaliňák vyhlásil, že ide len o zúfalé pokusy opozície útočiť na úspešné projekty tejto vlády.

"Pán Beblavý je v politike pätnásť rokov a nič nedokázal," povedal Kaliňák.

Opozičný poslanec Miroslav Beblavý ho v piatok predpoludním obvinil zo šafárania s peniazmi a z porušenia zákona. „Túto operáciu osobne riadil minister. Od začiatku vedel, že jediná šanca je protizákonné šafárenie so štátnym majetkom tajiť,“ povedal Beblavý. 

Ministerstvo vnútra získalo pre potreby zriadenia klientskeho centra v Bratislave jedinú vhodnú budovu. Vyhlásil to dnes na brífingu minister vnútra Robert Kaliňák. Podľa ministra má budova bývalého nákupného centra Ikea potrebné kancelárske aj parkovacie priestory a štát za ňu zaplatil v prepočte 825 eur za metre štvorcový, čo je podľa neho dobrý obchod.

Cena 12,75 milióna eur za kúpu budovy bola podľa ministra dodržaná, ďalšie spomínané náklady predstavovalo špeciálne vybavenie potrebné pre fungovanie centra. 

​Rekonštrukciu budovy vykonal podľa Kaliňáka ešte pôvodný majiteľ a náklady boli zahrnuté v celkovej cene budovy. "Získali sme dobrú budovu, ktorá slúži ľuďom," povedal minister s tým, že podľa prieskumu je až 91 percent klientov spokojných s fungovaním centra. Tvrdenia Beblavého označil Kaliňák za "zúfalé pokusy útočiť na úspešné projekty".

Minister zdôraznil, že vie o pôvodnom stanovisku Úradu pre verejné obstarávanie týkajúce sa centra, podľa neho však úrad medzitým svoje stanovisko skorigoval. Zároveň skonštatoval, že nevie, či sa už začalo správne konanie o možnom udelení pokuty pre rezort vnútra, ministerstvo sa však podľa neho bude brániť

Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) rozhodol, že minister vnútra Robert Kaliňák porušil zákon pri prenájme, rekonštrukcii a výmene budovy starej Ikea pre účely klientskeho centra v Bratislave, pretože nevyhlásil súťaž. Povedal to na dnešnej tlačovej besede nezaradený poslanec NR SR Miroslav Beblavý, ktorý má rozhodnutie úradu k dispozícii, keďže on podal podnet na prešetrenie na ÚVO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy