Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prezident Kiska dnes cestoval z Popradu do Bratislavy vlakom
Zdielať na

Prezident Kiska dnes cestoval z Popradu do Bratislavy vlakom

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA/POPRAD / Prezident Andrej Kiska v pondelok ráno cestoval z Popradu do Bratislavy IC vlakom.

“Cestujúci v IC by sa mali cítiť bezpečnejšie, tých správnych zelených by tam malo byť viac. Možno aj na každej stanici,” napísal na sociálnej sieti Facebook jeho hovorca Roman Krpelan.

Fotografie z vlaku zverejnila Železničná spoločnosť Slovensko. Do hlavného mesta prišiel o 10:27.

Hlavu štátu vo vlaku privítal vlakvedúci, ktorý skontroloval aj cestovné lístky a personál Kisku pozval na návštevu reštauračného vozňa. Policajná kolóna áut tak v pondelok trošku menej vystresuje vodičov najmä pred vstupom do Bratislavy,” napísal Krpelan.

Prezident Kiska čelil kritike za jeho lety do Popradu. Poslanci chceli, aby využíval lietadlo ministerstva vnútra iba na služobné cesty.

Prezident Kiska vystúpil s vlakom s úsmevom na perách. InterCity prišiel do hlavného mesta na minútu presne. "Bolo to pohodlné. Ja mám vlaky rád, ale predsa ide o čas. Nastúpil som ráno a skoro pol dňa som stratil," uviedol Kiska.

Prezidenta sprevádzal neznámy počet utajených ochrankárov a všade, kde vlak zastavil, prebiehala policajná kontrola. "Neviem, vyhodnotíme to a uvidím, čo mi odporučia. Na každej stanici musela byť polícia, takže je to tiež finančné aj organizačne náročné," uviedol Kiska.

Súvisiace články