Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Stranu SaS opúšťa jeden z jej kľúčových členov
Zdielať na

Stranu SaS opúšťa jeden z jej kľúčových členov

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Bývalý minister práce, sociálnych vecí a rodiny, jeden z najobľúbenejších členov SaS, ktorý získal spomedzi kandidátov za túto stranu v minuloročných voľbách tretí najvyšší počet preferenčných hlasov - 71 357, a aktívny prispievateľ na Facebook, Jozef Mihál, stranu po ôsmich rokoch definitívne opúšťa.

Jozef Mihál je zakladajúcim členom SaS. Viackrát sa už nezhodol s predsedom strany, Richardom Sulíkom, čo v stanovisku k jeho odchodu strana SaS aj uvádza ako jednu z príčin jeho odchodu. Pre TV JOJ poskytol Jozef Mihál k odchodu zo strany vyjadrenie: "Odchádzam zo strany Sloboda a Solidarita, pretože už nemôžem ďalej mlčky sledovať tie postoje, ktoré v posledných dňoch, týždňoch a mesiacoch zastáva pán Richard Sulík. Tie stresy, ktoré zažíva človek v politike, nikomu stav nezlepšia, práve naopak. Tým, že mám zvýšený tlak, mám vyššiu hladinu cukru v krvi. Nezhodneme sa v prvom rade v tom, že by sme mali  svoju energiu venovať tomu, aby sa život ľudí na Slovensku zlepšoval, a aby sme nekomentovali dianie v Nemecku, ale pozreli sa na to, čo trápi ľudí na Slovensku."


Strana SaS vydala k odchodu Jozefa Mihála stanovisko, ktoré zverejňujeme v plnom znení: 

"Po ôsmich rokoch sa poslanec NR SR a zakladajúci člen strany Sloboda a Solidarita Jozef Mihál rozhodol zo strany vystúpiť.  Pre jeho rozhodnutie máme pochopenie, pretože bol dlhodobo pod časovým tlakom, ktorý vyplýval z jeho verejných, straníckych funkcií a pravidelných školiteľských aktivít v oblasti daní a odvodov.  Jeho dilema medzi potrebou oddýchnuť si od politiky, venovať sa viac prednáškovej činnosti a rodine spolu s jeho nesúhlasom s niektorými postojmi predsedu SaS Richarda Sulíka vyústila nielen do častých absencií v parlamente, ale nakoniec aj do odchodu zo strany.  S tým sú úzko spojené jeho zdravotné problémy a odporúčania lekárov, aby zvoľnil svoje tempo. Toto strana Sloboda a Solidarita plne rešpektuje aj vzhľadom na množstvo aktivít, ktoré od svojich poslancov vyžaduje na dennej báze.  Aj keď nám bude Jožo Mihál chýbať, ostáva nám len akceptovať fakt, že sa svoju dilemu rozhodol vyriešiť čestne. Po dlhé roky sme ťahali „káru SaS“ spoločne a za jeho veľké úsilie, ktoré venoval presadzovaniu odborných riešení v politike, mu ďakujeme. Zároveň mu želáme veľa úspechov do ďalších rokov.  Je na ňom, či vráti mandát, alebo sa bude na parlamentnom živote riadne zúčastňovať. Akékoľvek z týchto riešení, ktoré si vyberie, je pre nás prijateľné."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy