Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Teplotné zmeny sa blížia, čaká nás skutočne jarné počasie
Zdielať na

Teplotné zmeny sa blížia, čaká nás skutočne jarné počasie

BRATISLAVA / Pondelkové ráno prevažne v nižších polohách bolo hmlisté a sychravé. Poobede sa počasie zlepšilo a ukázalo sa aj slnko. V noci z pondelka na utorok sa ochladí a bude sa tvoriť poľadovica. Cez deň treba rátať so zamračeným a upršaným počasím na horách sa treba pripraviť na sneženie. V druhej polovici týždňa sa príjemné oteplí.

Pondelkové počasie bolo v oblasti vysokého tlaku vzduchu pri zemi, ale ten počas dňa postupne klesal. Na mnohých miestach v nižších polohách bolo zrána a predpoludním hmlisto, sychravo, ale popoludní sa slnko ukázalo aj tu. Teplota v pondelok bola od 0°c na východe po 7-8 °C pod Tatrami, no popoludní "zvíťazili" Malacky, kde bolo až 9°C! 

Tlak ale začína klesať, súvisí to s postupujúcim frontálnym systémom od severozápadu k nám. Ten už v noci zamračí našu oblohu a prinesie aj zrážky. Tie budú v noci na severe a východe od asi 600-700 m snehové, nad ránom na východe aj dážď so snehom. Pretože teplota v noci bude klesať na 4 až 0, ale na východe bude do -3°C, hrozí na niektorých miestach východného slovenska nad ránom tvorba poľadovice. Vietor od juhozápadu do 20 km/h.

Cez deň spočiatku zamračené a dážď, sneh až od asi 1100-1200 m. Počas dňa je ale šanca, že na západe zrážky ustanú a aj sa začne zmenšovať oblačnosť. Bude citeľne teplejšie. Zväčša od 6 do 10°C, iba na krajnom východe bude okolo 4°C. Rozfúka sa silný vietor od západu, priemerná rýchlosť do 30, v nárazoch až okolo 55 km/h.

Lyžiari mali dnes gýčovo modrú oblohu, no zajtra sa hory odejú do oblakov, z ktorých bude snežiť. Vo výške 1500 m počítajte s teplotou od 1 do -3°C. Bude silno veterno, hrozí tu búrlivý vietor až víchrica.

Aj Ďalšie dni budú u nás prevažne oblačné, so zrážkami, sneženie iba na horách. Bude silno veterno. Pretože k nám bude prúdiť vzduch od západu, v noci sa teplota bude držať od 4 do -1°C, cez deň vystúpi na 5 až 11, ale v stredu a vo štvrtok až do 14°C.

Vyzerá to tak, že počasie tohto týždňa nám už bude silno pripomínať, že vyššie teploty a aj slnko bude u nás stále častejšie a častejšie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy