Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Šepká sa o politickej strane Andreja Kisku, prezident ale mlčí
Zdielať na

Šepká sa o politickej strane Andreja Kisku, prezident ale mlčí

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Je ako Columbova žena. Všetci o nej hovoria, no nikto nevie, čo je zač. Nová politická strana, ktorá bude vyzývateľom Smeru. Politici šepkajú o strane prezidenta Andreja Kisku, no vôbec nie je isté, či vznikne.

Nová politická strana by mala byť atraktívnou pre tých, ktorí nechcú Robert Fica, nechcú to, čo dnes zastupuje pravicu a nechcú ani extrémistov. 

Napriek tomu, že o strane prezidenta Kisku už verejne hovoria politici ako Sulík či Danko, on sám zatiaľ mlčí. Medzi najväčšie nováčikovské nádeje jednoznačne patrí Progresívne Slovensko. Projekt Ivana Štefunka, pôvodne ľavičiara, zakladateľa viacerých známych webov. Podporujú ho viaceré osobnosti, zatiaľ ale všetci svorne hovoria len o občianskom združení.

"My sme dnes občianske združenie, ktorého cieľom je prinášať progresívne riešenia verejných spoločenských problémov. Vyrazíme na tour po Slovensku a v rámci toho sa budeme baviť aj o nových ľuďoch a osobnostiach," upresnil analytik Progresívneho Slovenska Martin Dubéci.

"Ja som veľmi rád, že Smer sa posúva doľava a myslím, že tento priestor si vieme postrážiť. Skôr si myslím, že to môže ohroziť voličov liberálnych mestských strán," hovorí poslanec za Smer Ľuboš Blaha.

"Je tu veľká časť voličov, ktorá tú alternatívu chce. Sú to napríklad bývalí voliči strany Sieť. Taká strana by mala na to, aby mala 10 až 20 percent," upresnil politický analytik Ján Baránek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy