Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Predsedníctvo strany Sieť dosiahlo podľa Procházku konsenzus
Zdielať na

Predsedníctvo strany Sieť dosiahlo podľa Procházku konsenzus

Zdroj: SITA

Google News Button Sledovať správy

Predseda Siete Radoslav Procházka bude podľa vlastných slov rešpektovať výsledky otvorenej a férovej súťaže o post predsedu strany na sobotňajšom sneme

Predsedníctvo Siete dnes aj za účasti poslancov Národnej rady SR dosiahlo konsenzus na pravidlách rokovania snemu a jednomyseľne osvedčilo aj zoznam delegátov snemu.

"Z mojej strany tým boli splnené všetky povinnosti zabezpečiť riadny priebeh snemu a otvorenú a férovú súťaž na ňom. Teším sa na ňu a jej výsledky budem v plnom rozsahu rešpektovať,“ uviedol podľa vyhlásenia predseda Siete Radoslav Procházka.

Pätica nespokojných poslancov Siete z Platformy za zodpovednú politiku, ktorí na post šéfa strany navrhujú Eduarda Adamčíka, v utorok pripustila, že sa možno nezúčastnia na sobotňajšom sneme v Trnave.

V reakcii na poslancov následne Procházka v utorok uviedol, že volebný poriadok aj zoznam delegátov snemu sa bude schvaľovať v stredu ráno.

Podľa šéfa Siete boli na toto predsedníctvo nespokojní poslanci pozvaní a Adamčík účasť podľa Procházku prisľúbil. "Skutočným dôvodom vyhrážky, že utečú pred otvorenou súťažou na sneme, je ich obava o výsledok tejto súťaže. S prihliadnutím na osobu ich kandidáta je tá obava dôvodná," uviedol v utorňajšej reakcii Procházka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy