Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Pätica nespokojných poslancov zo Siete zakladá v strane platformu
Zdielať na

Pätica nespokojných poslancov zo Siete zakladá v strane platformu

BRATISLAVA / Pätica poslancov, ktorá je nespokojná s vedením strany Sieť zakladá stranícku platformu Za zodpovednú politiku. Podpredsedníčka strany Katarína Cséfalvayová požiadala na rokovaní predsedníctva Siete, aby jej predseda Radoslav Procházka zrušil svoje rozhodnutie, ktorým z funkcií odvolal prvého podpredsedu strany Andreja Hrnčiara a člena predsedníctva Martina Fedora.

Radoslav Procházka to odmietol, načo pätica opustila rokovanie a založila platformu. Podľa Hrnčiara Procházka považuje jeho s Fedorom za organizátorov vnútrostraníckych nepokojov a ostatných označuje za obete.

Štyri body platformy

Platforma, pod ktorú sa okrem Hrnčiara a Fedora podpísala aj trojica poslancov Katarína Cséfalvayová, Igor Janckulík a Eduard Adamčík, obsahuje štyri body.

Poslanci sa v nej zaväzujú podporovať programové vyhlásenie vlády, podporujú a požadujú napĺňanie priorít Siete pri zostavení vlády.

Procházka stratil dôveru

Zároveň konštatujú, že Procházka ako predseda strany stratil ich dôveru a nereprezentuje ich názory. Napokon oznamujú, že nimi určení zástupcovia budú skupinu zastupovať na rokovaniach s koaličnými partnermi.

Pozrite si archívnu reportáž o problémoch v strane Sieť:

Najčítanejšie správy