Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Dávku pervitínu za 10 eur predávali drogovo závislým. Hrozí im dlhoročné väzenie
Zdielať na

Dávku pervitínu za 10 eur predávali drogovo závislým. Hrozí im dlhoročné väzenie

TRENČÍN / Trenčiansky krajský vyšetrovateľ obvinil dvojicu mužov z obzvlášť závažného drogového zločinu. Predávali pervitín drogovo závislým osobám z regiónov Považskej Bystrice, Púchova a Žiliny. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová. Dávku mali predávať po 10 eur.

Polícia zistila, že jeden z páchateľov si minimálne od leta 2022 nakupoval pervitín. Obvinený si ho kupoval pre vlastnú potrebu, ale aj s cieľom ďalšej distribúcie. Tohto konania sa dopustil napriek tomu, že bol za drogovú trestnú činnosť právoplatne odsúdený v roku 2022. Obaja obvinení si mali drogy rozdeliť. K rozdeleniu však nedošlo, oboch zadržala polícia. Počas vyšetrovania bolo zistené, že páchatelia po rozdelení, resp. nadávkovaní neoprávnene predávali pervitín drogovo závislým osobám z regiónov Považskej Bystrice, Púchova a Žiliny zvyčajne za sumu 10 eur za jednu dávku.

Počas zadržania našli policajti v automobile injekčné striekačky, sklenenú fajku, vrecko s bielou kryštalickou látkou a finančnú hotovosť. Mladšiemu z obvinených hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov, staršiemu desať rokov. Obaja boli v minulosti dvakrát súdne trestaní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy