Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Policajti zakročili v bitke, ostali zranení a museli ísť na urgent
Zdielať na

Policajti zakročili v bitke, ostali zranení a museli ísť na urgent

MARKUŠOVCE, OKR. SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Išli po ulici, videli bitku, zakročili a skončili zranení. Takto vyzerala nočná služba policajtov v obci Markušovce. Obvoďáci sa snažili rozzúrený dav na ulici upokojiť.

Bitka sa odohrala na hlavnej ceste cez Markušovce. Bijúci sa dav blokoval aj prejazd áut. Na to narazila policajná hliadka počas služby. Do muža bývajúceho v tomto dome mali skočiť jeho kamaráti. Po policajnom zákroku sa podľa príbuzných situácia neupokojila. "Aj oni, žandári tiež do nich skákali aj oni sa s nimi bili. Manžel bol opitý a aj syn. Oni nevedeli, čo robia," povedala Marcela Klempárová, manželka a matka zadržaných. 

"Počas služobného zákroku, počas ktorého markušovskí policajti dohliadali na verejný poriadok a bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke, pri bitke väčšej skupiny obyvateľov. Boli napadnutí dvoma osobami," uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v KošiciachPodľa zdroja TV JOJ výsledkom boli roztrhané uniformy a zranenia policajtov.

Jedného z nich mali údajne aj škrtiť. Bezprostredne po tom vyrazilo do Markušoviec viacero spišskonovoveských hliadok, pomôcť svojím kolegom. Policajti po tomto drsnom útok potrebovali ošetrenie, preto v nočných hodinách navštívili spišskonovoveský urgent.

Po ošetrení boli prepustení do domáceho liečenia. Jeden z policajtov má byť po zákroku práce neschopný. "Obe osoby boli zadržané a umiestnené do cely policajného zaistenia. Spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ po zadokumentovaní tejto udalosti začal trestné stíhanie pre útok na verejného činiteľa," dodala Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy